Australian Open

Djokovic: "Cea mai mare victorie din cariera tinand cont de circumstante"

Sursă foto: https://twitter.com/ESPNtenis

Vedeti mai jos ce a declarat Novak Djokovic la festivitatea care i-a adus in brate al zecelea trofeu din cariera la Australian Open.

Primul care a avut dreptul la cuvant a fost grecul Stefanos Tsitsipas, jucator ajuns pentru prima data intr-o finala la Australian Open si a doua oara intr-un ultim act de Grand Slam.

“Novak, nu stiu ce sa spun. Ce ai reusit pana acum vorbeste de la sine. Admir tot ceea ce ai facut pentru sport. Novak a scos ce e mai bun din mine. E unul dintre cei mai buni din sportul nostru…Nu am mai facut-o, dar trebuie sa-i multumesc pentru ceea ce a facut pentru tenis, pentru nivelul ridicat. Va multumesc tuturor si sper sa ne revedem anul urmator”.

Novak Djokovic a urmat pe podium, sarbul avand un discurs moderat in care a scos in evidenta absenta din 2022, dar fara sa insiste pe motive.

“Sunt atins de cuvintele lui Stefanos. Apreciez ca esti atat de dragut si recunoscator. Indiferent de rivalitatea pe care o avem, nu inseamna ca nu trebuie sa ne respectam. Cu siguranta aceasta nu e ultima ta finala de Grand Slam. Stiu cat timp petreci pentru a fi o persoana mai buna, un jucator mai bun.

“Vreau sa spun ceva despre Grecia si Serbia. Suntem doua tari mici, fara o traditie mare in tenis. Cred ca mesajul pentru fiecare tanar jucator care se uita acum si viseaza ca noi este ca trebuie sa viseze indiferent de locul din care provine.

“A fost unul dintre cele mai provocatoare turnee din cariera mea. N-am jucat anul trecut, am revenit acum. Vreau sa multumesc tuturor celor care m-au facut sa ma simt confortabil in Australia. Exista o ratiune pentru care am jucat cel mai bun tenis al meu aici in fata lui Rod Laver, caruia ii multumesc pentru prezenta.

“Cred ca este cea mai mare victorie din cariera mea tinand cont de circumstante. Doar familia si echipa stiu prin ce am trecut in ultimele 4-5 saptamani”, a spus Djokovic.

Sarbul a fost expulzat din Australia in ianuarie 2022 cu escorta politiei, dupa ce i-a fost anulata viza pe motiv ca nu era vaccinat anti covid.

Intre timp Australia a eliminat restricțiile impuse in pandemie, multe dintre acestea aberante, iar Djokovic s-a întors pentru a cuceri un nou titlu. 



Djokovic: "Cea mai mare victorie din cariera tinand cont de circumstante"