Australian Open

Conditiile de participare la Australian Open batute in cuie. Doar jucatorii vaccinati si cei scutiti medical de vaccin pot participa

Sursă foto: https://twitter.com/TrackerTennis

Organizatorii primului turneu de Mare Slem programat in 2022, Australian Open, au anuntat care sunt conditiile de acces pentru jucatori la intrecerea programata sa debuteze in 17 ianuarie la Melbourne.

Niciun jucator fara o schema completa de vaccinare nu va putea calatori la Melbourne, iar o declaratie de calatorie cu toate documentele in regula trebuie prezentata cu 72 de ore inainte de plecarea spre Australia.

Documente insemnand dovada de vaccinare sau scutirea medicala ca respectivul jucator nu poate face vaccinul anti covid din ratiuni ce tin de sanatatea lui.

In plus, se mai arata in informarea transmisa de organizatori catre jucatori si care a ajuns in presa internationala ca trebuie sa fi trecut sapte zile de la administrarea ultimei doze de vaccin pentru ca jucatorul in cauza sa primeasca unda verde de intrare in Australia si implicit de participare la turneu.

Comparativ cu anul 2021, cand sportivii au fost obligati sa intre intr-o carantina extrem de severa pentru doua saptamani de la data intrarii in Australia, in 2022 aceasta conditie a fost eliminata, fiind solicitat un test RT-PCR la intrarea in tara chiar si pentru cei vaccinati. In caz de raspuns pozitiv se impune o perioada de zece zile de izolare.

Jucatorii care au trecut prin boala si nu sunt vaccinati nu vor putea evolua la Australian Open.

In aceasta situatie se afla la momentul acesta liderul mondial Novak Djokovic.

Acesta a fost infectat cu noul coronavirus in primele luni ale pandemiei, in vara lui 2020, dar se numara printre cei care considera vaccinul ca fiind o optiune personala si nu o obligatie de indeplinit la cerere unei anume entitati.



Conditiile de participare la Australian Open batute in cuie. Doar jucatorii vaccinati si cei scutiti medical de vaccin pot participa