Australian Open

Comparatie Halep - Sharapova - Serena inainte de sferturile de finala de la Australian Open

O comparatie a primelor trei favorite de la Australian Open, inainte de sferturile de finala, arate niste lucruri destul de interesante. Iata mai jos graficele, dar si cateva consideratii.

Incepand cu cele bune, Simona Halep a reusit sa castige meciurile de pana jucand cele mai putine seturi, 8 la numar, practic fara sa piarda vreunul, fata de cele 9 jucate de Sharapova si cele 10 ale Serenei. De asemenea, jucatoarea noastra a transat meciurile in cele mai putine gameuri, 73, fata de cele 75 ale Sharapovei si cele 83 ale Serenei.

Halep mai este lider la un capitol: erorile nefortate. Are doar 76, in timp ce adversarele sale trec cu mult de suta. Acest lucru arata cu cifre faptul ca la acest turneu Halep este foarte concentrata si nu prea greseste. De altfel, se supara foarte tare atunci cand comite erori nefortate la mingile simple. Aici a progresat mult fata de cum o stiam anul trecut, este mult mai atenta si joaca fiecare punct de la capat ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, demonstrand un psihic mult mai puternic. 

La loviturile castigatoare sta mult mai rau decat adversarele sale (88), aici fiind campioana Serena (139), cea care plezneste cel mai tare.

In ceea ce priveste punctele castigate pe propriul serviciu dar si punctele castigate per total, este de asemenea a treia, dar destul de aproape de Sharapova si Serena. 

La acuratetea primului serviciu are 128, aproape de Sharapova cu 131, dar departe de Serena cu 164.


[112022]



Comparatie Halep - Sharapova - Serena inainte de sferturile de finala de la Australian Open