Australian Open

Cinci jucatoare ameninta la Australian Open primul loc ocupat de Halep. Posibile scenarii

Sursă foto: twitter.com/ShenzhenOpenWTA

Simona Halep incepe editia din acest an a Australian Open in postura de lidera a clasamentului mondial WTA, dar alte cinci jucatoare ameninta pozitia jucatoarei din tara noastra.

Halep a inceput anul cu un avans de doar 40 de puncte in fata Garbinei Muguruza, dar s-a distantat de principala urmaritoare, devenita intre timp Caroline Wozniacki, dupa titlul cucerit la Shenzhen.

Cum arata clasamentul WTA inaintea Australian Open

Chiar si asa, Halep nu este scutita de griji la Melbourne, unde cinci jucatore aflate in urmarirea ei aspira la primul loc mondial.

Caroline Wozniacki, Garbine Muguruza, Elina Svitolina, Karolina Pliskova si Jelena Ostapenko sunt cele cinci jucatoare care o pot detrona pe Halep de pe prima pozitie.

Sigura ca Halep sta la mana ei in tot acest scenariu, dar mai jos va prezentam cum ar putea una dintre cele cinci sa urce pe primul loc.

Wozniacki poate reveni pe primul loc dupa sase ani daca ajunge in semifinale, adica prin egalarea celui mai bun rezultat al sau la Australian Open si care dateaza din 2011.

Muguruza, cea care a abandonat de doua ori in acest an cu probleme medicale, trebuie sa ajunga in finala pentru a avea o sansa. Cel mai bun rezultat al sau la Melbourne este sfertul de finala atins in urma cu un an.

Svitolina are nevoie de o prezenta in semifinale, in conditiile in care n-a trecut niciodata de turul trei la precedentele cinci aparitii la Australian Open.

Pliskova si Ostapenko au nevoie sa castige titlul pentru a avea o sansa. Cehoaica are drept rezultat etalon un sfert atins in 2017, in timp ce Ostapenko va fi prezenta doar pentru a treia oara la Melbourne.



Cinci jucatoare ameninta la Australian Open primul loc ocupat de Halep. Posibile scenarii