Australian Open

Cenzura continuă la Eurosport

Cenzura pe motive politice continuă la Eurosport, cu ocazia Australian Open. După ce luni unul dintre comentatori a criticat în direct remarcile unor spectatori, momentul fiind ulterior cenzurat la reluarea pe post a meciului, de data aceasta, joi, comentatorii nu au specificat motivul unui episod pe care chiar ei l-au relatat.

Comentatorii de limba engleză a postului Eurosport 4K au comentat joi faptul că tatăl lui Djokovic se află în tribunele arenei de la Australian Open, la meciul fiului său cu americanul Paul, din semifinalele. Cu toate acestea, nu au explicat de ce, lăsând gestul tatălui lui Djokovic ca pe ceva inexplicabil, în ciuda faptului în sine neobișnuit.

În fapt, tatăl lui Djokovic a ales să nu mai stea la lojă pentru a nu mai fi în centrul atenției și a crea polemici, după ce a fost fotografiat la Melbourne alături de fanii ruși prezenți în Australia, steagul Rusiei și fotografia lui Vladimir Putin, în contextul devenit aproape mondial al războiului Rusiei în Ucraina

„Tatăl lui Djokovic se află în tribune la meci”, au spus comentatorii Eurosport 4K. Și atât.

Nu știu cum ar trebui intepretat comentariul, la urma urmei puteau să nu spună nimic. Așa, măcar au spus ceva, se poate interpreta și că au încercat să treacă parțial de cenzură, știind că sunt cenzurați - cam cum se încerca în presa controlată de comuniști înainte de 1989, în România. Lucrurile mai scăpau grație abilității și dizidenței unora mai curajoși. Să sperăm că nu vor fi dați afară.

Aceiași comentatori curajoși au afirmat la partida din „sferturi” a lui Djokovic, în direct, că „a fost decizia personală a lui Novak Djokovic să nu se vaccineze. Este păcat ca un astfel de meci să fie stricat de niște idioți”. Comentariul a venit după ce câțiva spectatori din tribune au strigat către sârb „Ți-ai făcut vaccin la picior, Novak?”, cu referire la faptul că Nole nu s-a injectat cu mRNA și avea piciorul bandajat la meci, fiind accidentat. Ulterior, remarca acelor comentatori a fost eliminată prin editare video și audio la momentul redifuzarii  integrale a meciului, din aceeași seară, luni, 23 ianaurie 2023. Am relatat aici acele evenimente.



Cenzura continuă la Eurosport