Australian Open

Sorana Cirstea, eliminata in primul tur la Australian Open. Dupa ploaie, potopul!

Sursă foto: https://twitter.com/travel__Sports

Sorana Cirstea avea un set si 2-1 in momentul intreruperii meciului cu Yulia Putintseva (Kazahstan) din primul tur la Australian Open. La reluarea meciului, dupa repriza de ploaie, Cirstea a fost de nerecunoscut si a pierdut in cele din urma disputa dupa un meci de trei seturi.

UPDATE 14:14
Yulia Putintseva pune capat intalnirii cu un nou break. Victorie in trei seturi asupra Soranei Cirstea, scor 2-6, 6-4, 6-3. Romania ramane fara jucatoare in turul doi la Australian Open 2023. Pana acum au fost eliminate Jaqueline Cristian, Ana Bogdan si Sorana Cirstea.

UPDATE 14:07
Primul break al setului decisiv este reusit de Putintseva (3-4). Aceasta a pedepsit-o pe Cirstea cu un rever castigator, dupa ce Sorana servise moale cu a doua minge.

UPDATE 13:38
Sorana Cirstea pierde setul secund, scor 4-6, dupa ce partida fusese reluata de la 2-1 pentru ea. Un break obtinut de Putintseva a facut pana la urma diferenta. Meciul ajunge astfel in decisiv.

UPDATE 13:20
A fost reluata partida Soranei Cirstea cu Yulia Putintseva. Meciul fusese reprogramat initial din cauza caldurii, pentru ca apoi sa fie intrerupt din cauza ploii.

UPDATE 13:18
Organizatorii au anuntat ca mai multe meciuri de marti au fost reprogramate pentru ziua de miercuri. Printre acestea se numara si disputa dintre Irina Begu si americanca Elizabeth Mandlik.

UPDATE, 12:20
Meciul Soranei Cirstea cu Yulia Putintseva din Kazahstan a inceput pana la urma, dar a fost intrerupt dupa un set si un game din al doilea din cauza ploii torentiale care a urmat caniculei la Melbourne. In momentul intreruperii Cirstea conducea cu 6-2, 2-1.

Partidele Irina Begu - Elizabeth Mandlik si Patricia Tig Shuai Zhang sunt in asteptare.


STIREA INITIALA

Printre meciurile afectate de canicula s-au numarat si cele in care sunt implicate trei jucatoare din Romania: Irina Begu, Sorana Cirstea si Patricia Tig.

In conditiile unor temperaturi care s-au apropiat de 40 de grade Celsius, organizatorii primului turneu de Mare Slem din 2023 au decis sa suspende meciurile programate pe terenurile care nu au acoperis.

S-a jucat asadar doar pe cele trei arene acoperite, iar surprizele n-au intarziat sa apara.

Alize Cornet din Franta a fost eliminata de Leylah Fernandez din Canada, fosta finalista de la US Open impunandu-se cu 7-5, 6-2.

Ultima oara cand Cornet a pierdut in primul tur la Australian Open a fost in 2012.

Ajunsa pe locul 58 mondial, Garbine Muguruza a parasit si ea competitia inca din primul tur, fiind invinsa de belgianca Elise Mertens, cu 3-6, 7-6 (3), 6-1.

Kimberly Bell din Australia, locul 116 WTA, a depasit-o pe Kaia Kanepi din Estonia, locul 32 mondial, cu 3-6, 7-6 (4), 6-1.



Sorana Cirstea, eliminata in primul tur la Australian Open. Dupa ploaie, potopul!