Australian Open

Calcule simplificate pentru Halep in clasamentul WTA

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Calificarea in semifinalele de la Australian Open prin eliminarea Karolinei Pliskova au simplificat calculele pentru Simona Halep in privinta ramanerii pe primul loc al ierarhiei mondiale.

In clasamentul mondial actualizat in timp real Halep are in acest moment 7195 de puncte, fiind urmata de Caroline Wozniacki, cu 6745 de puncte.

Ambele jucatoare sunt calificate in semifinale la Australian Open si se pot intalni doar in marea finala.

Pana acolo Halep o va infrunta pe Angelique Kerber, campioana din 2016, in timp ce Wozniacki are cel putin teoretic o misiune mai facila in fata debutantei la acest nivel Elise Mertens din Belgia.

Calculele sunt simple. Halep si Wozniacki se califica in finala, miza se dubleaza prin adaugarea locului intai la trofeul pus in joc.

Ambele jucatoare pierd in semifinale, Halep ramane pe primul loc dupa Australian Open.

Halep pierde in semifinale si Wozniacki trece in finala, atunci daneza acumuleaza 7265 de puncte si o depasesete pe Halep, care ar ramane cu cele 7195 de puncte din prezent.

Daca Wozniacki si Halep ajung in finala, iar daneza se impune, diferenta in clasament va fi de putin peste 200 de puncte. Mai precis 7965 la 7715 puncte in favoarea danezei.

Halep ar avea 8415 puncte in eventualitatea castigarii Australian Open si un avans de cel putin 500 de puncte in fata lui Wozniacki.



Calcule simplificate pentru Halep in clasamentul WTA