Australian Open

Calcule: Patru jucatoare ameninta primul loc ocupat de Simona Halep. Clasamentul WTA actualizat in timp real!

Sursă foto: https://twitter.com/745ng/

Eliminarea Simonei Halep in optimile de la Australian Open lasa deschisa lupta pentru prima pozitie a ierarhiei WTA, loc pe care il vizeaza nu mai putin de patru jucatoare.

In ordinea ierarhiei actuale, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Elina Svitolina si Karolina Pliskova sunt jucatoarele care ar putea sa o detroneze pe Simona Halep de pe primul loc mondial.

Serena Williams este departe in ierarhie si momentan nu emite pretentii la primul loc, dar poate arbitra aceasta lupta de la distanta.

In sferturi, Serena o intalneste pe Karolina Pliskova si o poate scoate pe aceasta din calcule. Cehoaica are nevoie cel putin de o prezenta in finala pentru a accede pe prima pozitie.

Halep ii va tine astfel pumnii Serenei Williams in meciul cu Pliskova. Jucatoarea noastra va scapa de o alta adversara in urma duelului direct dintre Naomi Osaka si Elina Svitolina.

Osaka va fi lidera mondiala virtuala in eventualitatea unei victorii si a calificarii in semifinale, caz in care ar ajunge la 5810 puncte, iar Halep se afla la 5582 dupa Australian Open. Svitolina, de cealalta parte, va avea nevoie sa treaca inca un tur pentru a depasi punctajul lui Halep. Calificarea in semifinale o aduce pe ucraineanca la 5290 puncte.

In partea de jos a tabloului lucrurile sunt mai simple. Petra Kvitova e mare favorita la calificarea in finala si este cea mai periculoasa jucatoare pentru Halep. Cehoaica are in prezent 5420 puncte si cu o victorie asupra lui Ashleigh Barty va ajunge la 5770 puncte.

Invingatoarea dintre Kvitova si Barty o va intalni intr-una dintre semifinale pe invingatoarea dintre Anastasia Pavlyuchenkova si Danielle Collins, doua dintre suprizele turneului.

Clasamentul actualizat in timp real dupa meciurilor din optimi:

1. Simona Halep 5582 puncte
2. Naomi Osaka 5460
3. Petra Kvitova 5420
4. Sloane Stephens 5307
5. Angelique Kerber 4965
6. Elina Svitolina 4940
7. Karolina Pliskova 4750
8. Kiki Bertens 4430
9. Caroline Wozniacki 3566
10. Aryna Sabalenka 3585
11. Serena Williams 3406



Calcule: Patru jucatoare ameninta primul loc ocupat de Simona Halep. Clasamentul WTA actualizat in timp real!