Australian Open

GAME cu GAME Nadal - Federer in semifinale la Australian Open

Onlinesport.ro a transmis live text, vineri de la ora 10:30, meciul dintre Rafael Nadal si Roger Federer din semifinalele turneului de la Australian Open.

FINAL Nadal - Federer 7-6 (4), 6-3, 6-3

SET 3, 6-3 Minge de meci salvata de Federer pe propriul serviciu. Nadal tot mai aproape de victorie. Federer scapa forehand-ul afara si meciul se incheie cu victoria lui Nadal, a 23-a in fata lui Federer.

SET 3, 5-3 Doua lovituri de backhand consecutive ratate de Federer. Nadal este suveran la acest capitol reusind nu mai putin de 9 astfel de lovituri castigatoare.

SET 3, 4-3 Federer din nou in dificultate. Are si ghinion mingea iesind afara din banda fileului. Break facut de Nadal in clasicul game sapte.

SET 3, 2-3 Federer isi castiga, nu fara emotii, game-ul de serviciu si leaga doua jocuri la rand revenind la conducere.

SET 3, 2-2 Primele sanse de break pentru Federer dupa 2 ore de la inceputul meciul. Prima minge este ratata de elvetian, care trimite putin afara cu forehand-ul. Nadal scapa dreapta in out si vine break-ul in dreptul lui Federer. Meciul inca se joaca.

SET 3, 2-1 Break reusit de Nadal pe greselile tot mai numeroase din dreptul lui Federer. Elvetianul lasa impresia ca si-a pierdut rabdarea si vrea sa scurteze tot mai mult punctele.

SET 3, 0-1 Federer e in meci si ii transmite lui Nadal acest lucru printr-un game alb. De vazut daca elvetianul este pregatit sa faca fata unui meci de cinci seturi, pentru ca alta varianta nu mai are decat sa castige in cinci.

SET 2, 6-3 Game de mare presiune pentru Nadal. Spaniolul este condus cu 30-0, dupa care egaleaza la 30 la capatul unui raliu de 21 de lovituri. Sansa de set dupa trei puncte castigate la rand. Foarte mult efect pus de Nadal in al doilea serviciu si Federer returneaza in fileu. Set Nadal dupa 47 de minute.

SET 2, 5-2 Inca un game pus de Nadal pe tabela si spaniolul se apropie de castigarea setului secund. Lui Federer nu-i ramane decat sa castige urmatorul game pentru a ramane in set si a forta apoi break-ul.

SET 2, 4-2 Nadal este din ce in ce mai agresiv, il domina pe Federer si break-ul vine de la sine. Primul break al meciului, sa notam acest lucru.

SET 2, 3-2 Nadal este imbatabil pe lovitura de backhand si spaniolul are din nou sansa de game alb. Sansa pe care nu o rateaza si trece din nou la conducere. Mult mai usor isi castiga Nadal jocurile pe serviciu.

SET 2, 2-2 Sansa de break pentru Nadal, prima in acest set. Federer revine de la 0-30, dar greseste si trimite in fileu. Elvetianul salveaza insa cu un prim serviciu puternic si bine plasat. Egalitate. O noua sansa de break pentru Nadal si Federer salveaza din nou, de aceasta data cu un smash din apropierea fileului. Un game lung pe care Federer il castiga dupa o faza decisa de sistemul Hawk-Eye.

SET 2, 2-1 Nadal strange din dinti si castiga la zero al doilea game pe serviciu din acest set secund.

12:03 Meciul este reluat dupa o mica intrerupere. Lui Nadal i-a fost aplicat un mic bandaj care sa-i acopere rana.

INFO: Meciul este oprit la solicitarea lui Nadal. Spaniolul are din nou probleme la mana stanga. Imagine incredibila cu palma stanga a lui Nadal. 

SET 2, 1-0 Federer a ratat o sansa de break la 30-30. Elvetianul s-a grabit si a lovit o minge din urcare, insa a trimis-o in fileu. Nadal castiga game-ul cu o scurta la fileu.

TIE-BREAK: Mini-break reusit de Nadal dupa ce mingea trimisa de Federer a muscat din banda fileului si a iesit in out. Nadal loveste din ce in ce mai tare si mai pune in dreptul sau un mini-break (4-1). Federer il ademeneste pe Nadal cu o scurta la fileu si face punctul (5-3). Nadal isi face bine serviciul si il obliga pe Federer sa greseasca. Elvetianul trimite afara si Nadal castiga primul set dupa 59 de minute de la primul serviciu.

SET 1, 6-6 Federer revine de la 0-40 pe serviciul lui Nadal, dar greseste cu lovitura de backhand si avem tie-break. Federer n-a avut nicio minge de break in primul set. Nadal a irosit doua astfel de oportunitati.

SET 1, 5-5 Nadal egaleaza din nou scorul si setul ajunge in prelungiri.

INFO: Printre spectatori se afla si fostul lider mondial, americanul Pete Sampras, jucator cu 64 de titluri in cariera dintre care 14 de Mare Slem. Sampras a triumfat de doua ori la Australian Open.

SET 1, 4-4 Nadal castiga punctul final si game-ul cu o lovitura defensiva care l-a fortat pe Federer sa trimita in plasa fileului. 

SET 1, 3-4 Doua sanse de break pentru Nadal. Primele in acest meci pentru iberic. Federer ataca la fileu pe o minge de forehand si Nadal trimite afara. Mai ramane o sansa. Federer urca din nou si-l obliga pe Nadal sa trimita in fileu. Superb s-a aparat elvetianul la cele doua puncte.

SET 1, 3-3 De aceasta data Federer nu mai are raspuns, este tinut de Nadal mult in spatele liniei de fund a terenului si spaniolul isi trece in cont un nou game alb.

SET 1, 2-3 Pana acum Federer este mai solid la serviciu si a castigat de fiecare fara prea mari probleme game-urile in care a pus mingea in joc.

SET 1, 2-2 Primele probleme pentru Nadal pe propriul serviciu. Federer l-a condus cu 30-0 si apoi a trimis game-ul in prelungiri. Nadal s-a redresat si a finalizat cu forehand-ul.

SET 1, 1-1 Dupa un prim game foarte solid reusit de Federer, Nadal raspunde la randul sau cu un game alb.

10:52 Incepe meciul cu Federer la serviciu.

Cei doi jucatori vor disputa a 33-a intalnire directa in circuitul mondial profesionist. Palmaresul ii este favorabil lui Nadal, spaniolul impunandu-se in 22 dintre ocazii.

Ultima intalnire a celor doi dateaza din semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, unde Nadal l-a invins pe Federer in doua seturi, 7-5, 6-3.

Federer nu l-a mai invins pe Nadal de la Indian Wells din 2012. A fost atunci un 6-4, 6-2 pentru elvetian.

Meciul de astaza va fi in fapt reeditarea semifinalei de la Australian Open din 2012, cand Nadal l-a invins in patru seturi pe Federer, cu 6-7(5), 6-2, 7-6(5), 6-4.



GAME cu GAME Nadal - Federer in semifinale la Australian Open