Australian Open

Azarenka si-a adus aminte de ultima semifinala jucata la Australian Open in urma cu un deceniu: “A fost una dintre cele mai urate experiente din cariera mea”

Sursă foto: https://twitter.com/tennis365com

Victoria Azarenka s-a calificat dupa zece ani din nou in semifinale la Australian Open, dupa ce a invins-o pe americanca Jessica Pegula la capatul unui meci de doua seturi.

Acum in varsta de 33 de ani, Azarenka isi aminteste cum a fost ultima oara cand a jucat in semifinale la Melbourne.

In 2013 a intalnit-o pe Sloane Stephens din Statele Unite, jucatoare de care a trecut in doua seturi, cu 6-1, 6-4, un meci care a fost invaluit intr-o mare controversa la momentul respectiv.

Dupa castigarea primului set categoric, asa cum o arata si scorul, spre finalul setului secund Azarenka se lupta sa ramana in meci. In acel moment a solicitat un timeout medicale si s-a retras la vestiar pentru a primi ingrijiri medicale.

La revenire a reusit cumva sa inchida setul si meciul, calificandu-se intr-o finala pe care a castigat-o, aparandu-si titlul cucerit in 2012.

Fanii n-au iertat-o pe bielorusa si au aratat-o cu degetul pentru ceea ce au crezut ca a fost doar o tactica de scoatere a adversarei din ritm. Nu ca n-au existat astfel de practici in tenis de-a lungul anilor.

Azarenka spune acum, dupa zece ani de la respectivul moment, ca a fost o experienta care a urmarit-o mult timp, fiind acuzata pe nedrept ca ar fi trisat.

“A fost una dintre cele mai urate experiente din cariera mea, felul in care am fost tratata dupa acel moment, felul in care a trebuit sa ma explic la ora zece si jumatate seara pentru ca oamenii nu ma credeau. De aceea pot rezona cu ceea ce a spus Novak Djokovic cu o zi inainte. Se simte uneori nevoia ca un ticalos sa fie scos in fata si sa se scrie despre el. Dar noi nu suntem ticalosi sau eroi, suntem oameni normali care suntem nevoiti sa trecem prin multe. Mi-a luat zece ani sa pot trece peste acel moment. Acum pot spune ca am reusit sa trec. Mi s-a spus ca am trisat, ca m-am prefacut, ca am incercat sa o scot din joc”, a declarat Azarenka.

Acesta continua sa sustina ca in 2013 a experiementat probleme de respiratie si ca de aceea a avut nevoie de pauza medicala.



Azarenka si-a adus aminte de ultima semifinala jucata la Australian Open in urma cu un deceniu: “A fost una dintre cele mai urate experiente din cariera mea”