Australian Open

Avertisment pentru jucatorii de la Australian Open. Risca amenzi uriase si chiar expulzarea pentru incalcarea regulilor anti Covid-19

Organizatorii Australian Open au trimis fiecarui participant la editia din acest an o scrisoare de sase pagini in care sunt expuse o serie de masuri care pot fi luate pentru incalcarea protocolului in vigoare pe timpul pandemiei de coronavirus.

Sportivii care ajung la Melbourne pentru primul turneu de Mare Slem din 2021 se vor supune unei perioade de carantina intinsa pe durata a 14 zile.

In acest timp vor avea permisiunea sa iasa din hotelurile in care sunt cazati doar pentru cinci ore pe zi si aceasta strict pentru antrenamente.

Scrisoarea avertisment de sase pagini din partea organizatorilor prevede sanctiuni sub forma de amenda care poate ajunge pana la aproape 15.000 de dolari, expulzarea din Australia, arest, izolarea intr-un hotel administrat de guvern si scaderea sumelor obtinute in timpul competitiei, anunta Daily Mail.

Potrivit reprezentantului jucatorilor, Andre Sa, masurile impuse de autoritatile australiene l-au determinat pe Roger Federer sa spuna pas primului Grand Slam din 2021.

Aceasta desi intr-o prima faza jucatorul elvetian a pus absenta sa pe seama formei fizice.

Nu mai putin de 18 avioane tip charter vor transporta la Melbourne din sapte locuri diferite un total de 1.270 de oameni pentru Australian Open.

Toti acestia vor intra in carantina incepand cu 13-15 ianuarie.

Simona Halep, fosta finalista la Australian Open, isi va petrece carantina la Adelaide, orasul antrenorului Darren Cahill.



Avertisment pentru jucatorii de la Australian Open. Risca amenzi uriase si chiar expulzarea pentru incalcarea regulilor anti Covid-19