Australian Open

Australian Open: A fost justificata inchiderea acoperisului doar la finala masculina?

Sursă foto: timeanddate.com

Multa lume a contestat faptul ca organizatorii de la Australian Open nu au inchis acoperisul rabatabil si nu au dat drumul la aer conditionat in la finala feminina, preferand sa face acest lucru doar la cea masculina. Au procedat corect organizatorii de la Melbourne?

Simona Halep a pierdut turneul de la Australian Open. Caldura de la finala cu Wozniacki impunea inchierea acoperisului si pornirea aerului conditionat, asa cum s-a intamplat a doua zi la meciul Federer - Cilic, au spus o parte a fanilor tenisului din Romania si toata lumea, alaturi de unii specialisti.

Discutiile au pornit de la starea de slabiciune a Simonei Halep, la care s-a pus paie pe foc dupa meci, cand postul de televiziune american ESPN a publicat o fotografie din spital care o arata pe jucatoarea din Romania intinsa pe un pat, aparent epuizata si cu o perfuzie la brat. S-a spus ca a stat in spital patru ore, adoi ca doar 10 minute.

ESPN este postul tv la care Daren Cahill, antrenorul Simonei, a colaborat in trecutul recent, daca nu cumva inca mai colaboreaza. 

Este clar ca Halep a fost mai afectata de caldura in comparatie cu Wozniacki. Amandoua au jucat in acelasi conditii, insa se impunea inchierea acoperisului? A avut Roger Federer un tratament preferential in finala masculina, iar fetele au fost lasate sa moara pe teren in bataia soareului australian cu o zi inainte?

Raspunsul pare sa fie nu. Nu, pentru ca in ziua finalei lui Halep temperaturile maxime au urcat la 33 de grade Celsius, iar in ziua finalei masculine mercurul s-a dus pana la +38. O diferenta semnificativa care a dus la tragerea acoperisului. Sursa.

32 de grade Celsius nu este o temperatura extrema pentru tenis. Este una maricica, dar care joaca si pensionari in la Strandul Tineretului din Bucuresti. 32 de grade este cald, dar nu sa cazi din picioare.

Sa nu uitam ca in 2014 au fost patru zile consecutive de temperaturi de peste 41 de grade Celsius la Australian Open, iar organizatorilor li s-a parut suportabil, astfel incat toate meciurile s-au jucat conform programului. La acel moment, Roger Federer a declarat ca „pregatirea adecvata a sportivilor la antrenamente ar trebui sa fie suficienta pantru a face fata acestor temperaturi”.

De aceea, a se plange cineva ca la finala feminina au fost 32 de grade este exagerat. Halep a acumulat oboseala si a dat totul in finala, ajungand la un punct mai mult fata de rezistenta ei fizica. Atat. Momentul in care si-a luat tensiunea, care era perfecta, a fost doar un tertip folositor sa intoarca meciul, la fel cum si Woznoacki l-a folosit in setul al treilea, dupa ce Simona o facuse break si se indrepta fulminant spre victorie, conducand cu 4-3 si urmand la serviciu.



Australian Open: A fost justificata inchiderea acoperisului doar la finala masculina?