Australian Open

Lupta pentru numarul 1 WTA: au mai ramas doar patru in urmarirea lui Halep

Sursă foto: twitter.com/australianopen

La inceputul turneului de Mare Slem, Australian Open, cinci jucatoare intrau in competitie cu sanse ca dupa cele doua saptamani de intreceri sa o detroneze pe Simona Halep din fotoliul de lidera a ierarhiei mondiale.

Bineinteles ca Halep sta la mana ei si deocamdata se descurca de minune, ajungand in turul al treilea dupa doua meciuri in care n-a cedat vreun set si o accidentare din care a scapat ca prin urechile acului de abandon.

Patru dintre cele cinci potentiale lidere mondiale la final de Australian Open au trecut de asemenea de primele doua tururi, singura care s-a impiedicat fiind Garbine Muguruza, eliminata surprinzator joi de Hsieh Su-Wei din Taiwan, scor 6-7, 4-6.

Muguruza, cea care a abandonat de doua ori in acest an cu probleme medicale, trebuia sa ajunga in finala pentru a avea o sansa. Cel mai bun rezultat al sau la Melbourne ramane sfertul de finala atins in urma cu un an.

Au mai ramas asadar Caroline Wozniacki, Elina Svitolina, Karolina Pliskova si Jelena Ostapenko.

Wozniacki a fost la un pas de eliminare in turul doi, revenind de la 1-5 in decisiv cu Jana Fett. Daneza o intalneste in turul 3 pe Kiki Bertens din Olanda, a 30-a favorita. Wozniacki are nevoie sa ajunga in finala pentru a emite pretentii la primul loc WTA.

Svitolina va avea un tur al treilea interesant contra revelatiei Marta Kostyuk, o jucatoare de doar 15 ani care in urma cu un an castiga titlul la junioare si care a ajuns pe tablou in urma calificarilor. Va fi un duel suta la suta ucrainean asteptat de toata lumea. Svitolina are nevoie de o prezenta cel putin in semifinale, in conditiile in care n-a trecut niciodata de turul trei la precedentele cinci aparitii la Australian Open.

Pentru Pliskova si Ostapenko sunt mai simple calculele. Acesta au nevoie sa castige turneul pentru a spera la primul loc. Pana acolo, in turul 3, Pliskova o intalneste pe Lucie Safarova intr-un duel suta la suta ceh, iar meciul se anunta unul greu pentru fosta lidera mondiala.

Ostapenko are prima sansa in fata lui Anett Kontaveit din Estonia, dupa ce in turul doi a cedat set cu Ying-Ying Duan.



Lupta pentru numarul 1 WTA: au mai ramas doar patru in urmarirea lui Halep