Australian Open

Ashleigh Barty, campioana la Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/wta

Nu a fost loc de supriza in finala feminina de la Australian Open, unde reprezentanta gazdelor si numarul unu mondial Ashleigh Barty a invins-o in doua seturi pe americanca Danielle Collins.

A fost 6-3, 7-6 pentru Barty, care devine astfel prima jucatoare din Australia castigatoare a Grand Slam-ului de casa dupa 1978.

Pentru Barty este al treilea titlu major din cariera, dupa Roland Garros (2019) si Wimbledon (2020).

Danielle Collins s-a aflat la prima ei finala majora din cariera. In pofida unui turneu foarte bun, americanca n-a avut raspuns pentru Barty in finala, in pofida unui set secund promitator.

Barty a revenit de la 1-5 in setul al doilea, castigand setul cu 7-2 in tiebreak, ceea ce a aratat presiunea uriasa sub care a jucat Collins.

La partida au asistat 12.000 de spectatori si o intreaga natiune in fata micilor ecrane.

Printre spectatorii prezenti pe Rod Laver Arena s-a aflat si Chris O’Neill, ultima castigatoare din Australia in Grand Slam-ul de la Antipozi.

“Pentru mine este un vis devenit realitate si sunt atat de mandra sa fiu australianca. Multumesc tuturor, ne vedem data viitoare”, a declarat Barty dupa meci.

Noua campioana de la Australian Open este mai bogata cu 1.82 milioane de euro si va avea 2000 de puncte in clasamentul mondial.

Finalista se alege cu 996.500 de euro si 1300 de puncte.



Ashleigh Barty, campioana la Australian Open