Australian Open

Apelul lui Novak Djokovic la anularea vizei pentru Australia e sortit esecului

Sursă foto: https://twitter.com/my234Radio/

Cel putin asa sustin avocatii angajati de guvernul federal de la Canberra.

Acestia au dat publicitatii un draft cu explicatii de 13 pagini in care evidentiaza negru pe alb ca "Novak Djokovic nu este vaccinat impotriva covid" si ca, prin urmare, apelul inaintat de jucatorul sarb va fi respins.

Decizia in cazul Djokovic este asteptata luni dimineata (n.r. - 1:00 in Romania).

Novak Djokovic a ajuns in Australia pe 5 ianuarie cu o scutire medicala acceptata de Tennis Australia si guvernul local din statul Victoria.

Autoritatile de frontiera i-au anulat sarbului viza de intrare in tara, pe motiv ca acesta incalca regulile stabilite cu multe luni inainte.

In Australia cetatenii altor state pot intra doar cu schema completa de vaccinare si daca au trecut prin boala covid in ultimele sase luni.

O trecere pe care Djokovic a justificat-o printr-un rezultat pozitiv la un test PCR efectuat in 16 decembrie in tara de origine.

In aceeasi zi si o zi mai tarziu liderul ATP a participat la mai multe evenimente publice la Belgrad, publicand chiar el imagini pe contul sau personal de Instagram.

Imagini in care era fara masca in prezenta altor oameni, fara a prezenta vreun semn de boala.

La Melbourne si Belgrad au fost organizate proteste impotriva deciziei guvernului australian de a-l plasa pe Djokovic intr-un centru de carantina despre care jucatoarea ceha Renata Voracova a spus ca o face sa se simta "un pic ca la inchisoare".

Voracova a parasit intre timp Australia, dupa ce i-a fost anulata viza de intrare, in timp ce Djokovic a ramas sa astepte verdictul instantei de judecata.



Apelul lui Novak Djokovic la anularea vizei pentru Australia e sortit esecului