Australian Open

Ana Bogdan pune eliminarea de la Australian Open pe seama problemelor de sanatate: "A fost mai rau ca la Covid"

Sursă foto: https://www.facebook.com/WTAZavarovalnicaSavaPortoroz

Jucatoarea Ana Bogdan a parasit inca din primul tur Australian Open din acest an, invinsa de o jucatoare maghiara mai slab cotata.

Anna Bondar a transat disputa in trei seturi, cu 6-2, 2-6, 6-3, dar la final Ana Bogdan a vorbit despre problemele de sanatate pe care le-a avut la finalul anului si care au impiedicat-o sa se antreneze corespunzator pentru primul Grand Slam din 2023.

Sportiva originara din Sinaia a evoluat in decembrie la turneul de la Limoges, unde a capatat o raceala care a tinut-o mai multe saptamani la pat.

"Acolo m-am imbolnavit. Aproape trei saptamani n-am putut face nimic, am stat numai in pat. A fost mai rau decat atunci cand am avut covid. Am venit in Australia imediat dupa Craciun si am incercat sa ma antrenez, dar in primele doua saptamani mi-a fost foarte greu. Nu e un sentiment placut sa vii la un Grand Slam fara sa fii in forma. Mental si fizic nu am fost ceea ce trebuie sa fiu", a declarat Bogdan pentru postul Eurosport, detinatorul drepturilor TV pentru Australian Open.

Ana Bogdan mai spune ca pe viitor isi propune sa joace mai putin interesata de scor si sa se elibereze de tensiune.

"Trebuie sa joc mai liber, sa nu-mi mai pese asa mult de scor. Vreau sa ma antrenez asa cum pot sa o fac. Vreau ca atunci cand intru pe teren sa stiu ca pot duce un meci de trei seturi, fara sa ma gandesc tot timpul daca pot rezista pana la final", a mai spus Ana Bogdan.

Ambele jucatoare din Romania intrate luni pe teren la Australian Open au fost eliminate. In afara Anei Bogdan a mai parasit competitia si Jaqueline Cristian, invinsa in mai putin de o ora de Jessica Pegula, a 3-a favorita a turneului.

Irina Begu, Sorana Cirstea si Patricia Tig intra in competitie marti.



Ana Bogdan pune eliminarea de la Australian Open pe seama problemelor de sanatate: "A fost mai rau ca la Covid"