Australian Open

Aerul greu pune probleme sportivilor la Melbourne. Doua romance in turul 2 al calificarilor pentru Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/Tenisalmaximo/

Sportivii angrenati in calificarile de la Australian Open si turneul demonstrativ de la Kooyong se confrunta cu aerul irespirabil de la Melbourne, statul australian Victoria.

Incendiile de vegetatie au raspandit in aer cantitati uriase de fum, iar aerul a devenit aproape irespirabil in metropola australiana.

Mai multe meciuri programate, marti, in calificarile de la Australian Open au fost intrerupte din cauza conditiilor grele.

Slovena Dalila Jakupovic, locul 180 mondial, s-a pus in genunchi cu probleme serioase de respiratie in timpul setului secund al meciului cu Stefanie Voegele si ulterior a abandonat intalnirea.

”M-am speriat ca voi pica din picioare. Nu am astm si niciodata n-am avut probleme cu respiratia, insa pur si simplu n-am mai putut respira”, a spus Jakupovic dupa meci.

De asistenta medicala din cauza aerului a avut nevoie si Eugenie Bouchard inainte sa o invinga pe You Xiaodi, cu 4-6, 7-6 (4), 6-1.

Fosta lidera mondiala Maria Sharapova a abandonat confruntarea cu Laura Siegemund de la Kooyong la scorul de 5-5 in setul al doilea. Nemtoaica se impusese la tie-break in primul act.

Romania a intrat cu sapte jucatoare in calificarile de la Australian Open. Monica Niculescu si Ana Bogdan (principala favorita) au trecut deja de primul tur, in timp ce Jaqueline Cristian a fost eliminata.

Irina Bara si Laura Ioana Parr se vor infrunta miercuri in meci direct. Tot miercuri vor mai intra in competitie Patricia Tig si Elena Gabriela Ruse.



Aerul greu pune probleme sportivilor la Melbourne. Doua romance in turul 2 al calificarilor pentru Australian Open