Australian Open

Stenograma discutiei dintre Djokovic si ofiterul fortelor de frontiera la intrarea in Australia: "Nu inteleg, imi anulezi viza?"

Sursă foto: https://twitter.com/los_replicantes/

Publicatia australiana The Age a publicat stenograma discutiei dintre Novak Djokovic si ofiterul fortelor de frontiera la intrarea liderului ATP in Australia. Se vede din discutie ora matinala la care a fost tinut la interogatoriu, precum si timpul scurt pe care l-a avut pentru a contesta decizia de anulare a vizei. El trebuie sa dea declaratii despre starea de sanatate de parca ar fi savarsit o infractiune. Totul pentru ca nu era vaccinat de o boala in numele careia s-au impus restrictii mondiale fara precedent ale libertatilor personale fundamentale. Imaginea de mai sus este de la momentul cand Djokovic a iesit din detentie. Luni el a primit inapoi viza, dupa cinci zile de detentie, insa nu este sigur daca va juca sau nu la AO. 
Citește și: Pentru cine nu s-a prins: Cazul Djokovic nu este despre tenis, ci despre libertatea pierdută și dictatura sanitară. Revoluția Mondială începe cu Djokovic, în „Down Under”

Extras din transcriere 1: Starea vaccinării și testele COVID - secțiunea interviului începe la ora 00.21

Agentul începe prin a parcurge o serie de întrebări procedurale, inclusiv întrebând despre identitatea sa, cetățenia și sănătatea și siguranța sa și include, de asemenea, o atenționare prin care îl avertizează pe Djokovic că ar putea fi urmărit penal dacă furnizează documente falsificate. Apoi continuă:

AGENT: Mulțumesc. Deci, când te întreb care au fost motivele tale pentru a călători în Australia astăzi?

DJOKOVIC: Sunt un jucător profesionist de tenis și principalul motiv pentru care vin în Australia este participarea la Australian Open de la Melbourne, Victoria.

AGENT: Mulțumesc. Acum întrebare legată de vaccinare, ești vaccinat...

DJOKOVIC: Nu sunt vaccinat.

AGENT: ... pentru COVID-19? Nu esti vaccinat?

DJOKOVIC: Nu sunt vaccinat.

AGENT: Mulțumesc. Ai avut vreodată COVID?

DJOKOVIC: Da.

AGENT: Cand l-ai facut?

DJOKOVIC: Am avut COVID de două ori, am avut COVID în iunie 2020 și am avut COVID recent - am fost testat pozitiv - PCR, 16 decembrie 2021...

Djokovic și agentul inițiază apoi discuții despre documentația sa și dacă guvernul federal sau guvernul victorian i-au eliberat o declarație privind documentul de călătorie.

Jucătorul descrie cum managerul a furnizat dovezile testelor sale PCR pozitive și negative și ale anticorpilor despre care susține că au fost revizuite de comisia medicală din Tennis Australia și de statul Victoria.

El îi spune agentului că are voie să aibă acces în Australia „cu o permisiune de scutire medicală”, dar admite că nu are nimic asupra lui de la guvernul federal.

Această parte a interviului, cândva între orele 00.46 și 00.52, continuă:

AGENT: ... treaba este că ai venit  în Australia și acest lucru este aprobat guvernul federal.

DJOKOVIC: Asta am înțeles. Asta înțeleg. Deci ai nevoie de documente suplimentare de la mine?

AGENT: Da, dacă sustii că ai primit e-mailuri de la guvernul federal...

DJOKOVIC: Bine.

AGENT: ... pentru că, da, vrem să vă oferim toate oportunitățile de a oferi cât mai multe informații.

DJOKOVIC: Bine. O.K. Deci, nu, nu am primit niciun e-mail de la guvernul federal.

La ora 00.52 interviul este suspendat, apoi, când interviul începe din nou la ora 3.55, agentul îi spune lui Djokovic că i se emite un „aviz de intenție de a lua în considerare anularea vizei tale”.
Extras din transcriere 2: Intenția de a lua în considerare anularea vizei sale - la ora 3.55

AGENT: Acum, Novak, pe baza informațiilor pe care ni le-ați furnizat care pot fi de ajutor, vă voi emite doar o notificare de intenție de a lua în considerare anularea vizei. Așa că am de gând să citesc toate informațiile.

DJOKOVIC: Nu înțeleg, îmi anulezi viza, sau?

AGENT: Aceasta este o notificare de intenție de a lua în considerare anularea în conformitate cu secțiunea 116 din Legea privind migrația din 1958. Deci, odată ce vă transmit această notificare...

DJOKOVIC: Bine.

AGENT: ... Îți voi acorda, știi, 20 de minute - sau orice altceva, dacă ai nevoie de mai mult timp, poți cere asta - și trebuie să ne oferi motivele pentru care nu ar trebui să anulăm viza.

DJOKOVIC: Adică, chiar nu reușesc să înțeleg ce altceva vrei să-ți ofer. Am furnizat toate documentele pe care Tennis Australia și guvernul victorian mi-au cerut să le fac în ultimele trei/patru săptămâni, asta este ceea ce am făcut.

DJOKOVIC: Agentul meu și cu mine am fost într-o comunicare constantă prin agentul meu cu Tennis Australia și guvernul statului Victorian, comisia medicală...

AGENT: Da.

DJOKOVIC: ... Ei - orice ne-au cerut să facem - acesta este setul lor de reguli pe care l-au furnizat..

AGENT: Da.

DJOKOVIC: ... așa că au permis să am scutirea medicală pentru vaccinarea COVID. Am aplicat, au aprobat, chiar nu știu ce mai vrei să spun. Ce - doar - nu am altceva - am ajuns aici din cauza acestor acte, altfel nu mi-ar fi permis sa intru.

DJOKOVIC: Pur și simplu nu înțeleg care este motivul pentru care nu-mi dai voie să intru în țara ta - doar vreau să spun că am așteptat patru ore și încă nu reușesc, să înțeleg care este motivul principal - cum ar fi - lipsa din ce hartii? Lipsa ce informații aveți nevoie? Sau?

AGENT: Ah, da, așa că o să iti citesc toate informațiile și iti voi oferi și o copie a acesteia. Deci totul este acolo. Dar da, trebuie să trec prin acest proces și apoi trec si  explicația pe care mi-ai dat-o, adică, poți să mi-o dai după intervalul de timp pe care ți-l oferim. Cele 20 de minute pe care trebuie să ți le acordăm.

DJOKOVIC: Deci îmi acordați legal 20 de minute pentru a încerca să ofer informații suplimentare pe care nu le am? La patru dimineața? Adică, m-ai cam pus într-o poziție foarte incomodă în care, la patru dimineața, nu pot să-l sun pe directorul Tennis Australia, nu mă pot implica cu nimeni din guvernul statului victorian prin Tennis Australia.

DJOKOVIC: Eu doar... m-ai pus într-o poziție foarte inconfortabilă. Nu știu ce să-ți mai spun. Adică, tot ceea ce ei... mi sa cerut să fac, este aici.

După o altă serie de porniri și opriri, la ora 6.07, Djokovic cere o amânare până la 8.30 pentru a-i permite să vorbească cu Tennis Australia, să găsească documente și să le acorde avocaților săi mai mult timp să se angajeze cu guvernul. I se spune că, dacă i se anulează viza, va fi mutat la un hotel pentru persoanele care „au refuzat intrarea în țară”.

Extras din transcriere 3: Djokovic i se spune că va fi mutat la un hotel - la scurt timp după ora 6:07

DJOKOVIC: Da, știu că îmi vei anula viza, este evident. Dar ce înseamnă asta, în ceea ce privește, scuză-mă, în ceea ce privește faptul că rămân aici și aștept ca avocații să se angajeze cu guvernul federal -

AGENT 2: La aeroport? Scuze, vrei să spui să stai aici la aeroport?

DJOKOVIC: Da, vreau să spun, pentru că nu am voie să...

AGENT 2: Bine.

DJOKOVIC: ... intră, așa că eu...

INTERVIATOR 2: Dacă (nu se aude)....

DJOKOVIC: ... aș dori să aștept încă două-trei ore pentru a vedea dacă pot sau nu face ceva

AGENT 2: Ok.

DJOKOVIC: ... asta e toată ideea.

AGENT 2: Bine.

AGENT 2: Așa că uite, dacă ți-ar fi anulată viza nu ai rămâne aici, te-ai duce la un hotel din oraș.

DJOKOVIC: Ok, deci aș merge într-un hotel?

AGENT 2: Da, în oraș.

DJOKOVIC: Bine.

AGENT 2: Nu ai fi stat aici, la aeroport.

DJOKOVIC: Dar acel hotel? Este ca un hotel COVID sau este ce este?

AGENT 2: Nu, e, nu știu cum se numește, e doar un loc, pentru că parcă cuiva i se refuză intrarea în țară...

DJOKOVIC: Da.

AGENT 2: ... și momentan nu-i plasăm în centrul de detenție pentru imigranți, așa că, presupun că departamentul a încheiat un contract cu hotelul pentru a permite oamenilor să intre, știți, care au refuzat intrarea în țară. să stau la hotel de acolo.

Interviul este apoi suspendat din nou și reluat la 7.38 dimineața, când i se spune că viza i se anulează într-adevăr, intervievatorul spunându-i: „După cântărirea tuturor informațiilor disponibile, consider că motivele pentru anularea vizei tale sunt mai importante decât motivele de a nu anula viza.”

Este chemat in camera un alt agent, care il retine pe Djokovic. 

Interviul se incheie la ora 7.45 dimineata cu o discutie daca Djokovic sa revina la linia aeriana pentru a pleca din Australia.



Stenograma discutiei dintre Djokovic si ofiterul fortelor de frontiera la intrarea in Australia: "Nu inteleg, imi anulezi viza?"