Tenis

Are ce cauta Simona Halep la Bucuresti?

Participarea Simonei Halep la Bucharest Open a ridicat gradul de interes pentru primul turneul WTA din Bucuresti. Insa, sunt multe voci care spun ca jucatoarea clasata pe locul 3 mondial nu avea de ce sa vina aici, alaturi de cele care spun ca este foarte bine ca a venit sa joaca pe teren romanesc.

Simona Halep joaca la Bucuresti pentru a-si mentine promisiunea si pentru ca s-au vandut foarte multe bilete, asa cum chiar ea a recunoscut.

Ea nu a mai participat in anul acesta in cadrul unui turneu cu premii de 250.000 de dolari, asa cum este cel din Bucuresti.

Sunt multe voci care ii condamna participarea si spun ca joaca aici inclusiv din motive politice. Dar ce s-ar fi spus daca ar fi refuzat sa vina? Ar fi inteles-o cineva sau tot ar fi existat critici?

[news-108120]

Ajunsa in semifinale la Wimbledon, accidentata in acea faza la glezna, Simona Halep joaca totusi in cadrul unui turneu cu putine puncte si premii, care nu o ajuta la nimic. Din contra, avand in vedere ca trebuie sa se recupereze fizic, dar si sa aiba grija de accidentare, ii poate face mai mult rau.

In turneul de la Bucuresti nu exita vreo jucatoare de top 10 si nici de top 20. Abia Sara Errani este in top 30, pe locul 21, urmata de Klara Koukalova pe 31 si Barbora Strykova pe 43.

Anul trecut, Halep a participat la turneul similar care apartinea atunci ungurilor, la Budapesta. Insa, fusese eliminata rapid de la Wimbledon si avea nevoie de puncte, de meciuri. In saptamana in care ea joaca la Bucuresti toate adversarele de top de la Wimbledon, cele care au ajuns in fazele finale, se odihnesc, fac pauza.

Anul acesta, Halep nu a jucat niciodata doua turnee la rand. Cand a incercat sa o faca, in cel de-al doilea a abandonat mereu, accidentata. A preferat mereu fie sa faca pauza, fie sa se menajeze si sa se ceara afara motivand diverse probleme de sanatate.

Totusi, chiar si asa, privind toate aceste fapte sau argumente, faptul ca Halep a venit la Bucuresti este un lucru bun atat pentru ea ca imagine, de sportiv patriot, cat si si pentru fanii romani care au ocazia sa vada un asemenea jucator la lucru.

De asemenea, ea ar putea deveni si primul jucator de la noi din tara sa castige un turneu autohton, dupa ce din 1998 Andrei Pavel, Victor Hanescu si altii s-au chinut an de an fara succes sa triumfe in finala de la Open Romania.Are ce cauta Simona Halep la Bucuresti?