Tenis

Arbitrii din tenis ar putea boicota meciurile Serenei Williams

Sursă foto: twitter.com

Scandalul provocat de Serena Williams in finala de la US Open este departe de a fi incheiat.

Fosta lidera mondiala a declansat un adevarat tsunami dupa circul facut in finala cu Naomi Osaka, atunci cand l-a pus la zid pe arbitrul Carlos Ramos.

Acesta a avertizat-o pe Serena pentru coaching cu antrenorul Patrick Muratoglu, iar apoi i-a acordat un punct de penalizare pentru comportament nesportiv.

Taberele sunt deja impartite, WTA de partea jucatoarei, iar ITF de partea lui Ramos.

Publicatia britanica Times anunta, marti, ca arbitrii ar putea boicota meciurile viitoare pe care le va sustine Serena Williams in circuit, in semn de solidaritate cu Ramos.

“Un oficial care a dorit sa-si pastreze anonimatul a declarat pentru The Times ca exista in acest moment un consens ca arbitrii din tenis nu au fost sprijiniti in mai multe randuri de catre USTA (n.r. - Federatia Americana de Tenis) si ca Ramos a fost aruncat la lupi pentru simplul fapt ca si-a facut datoria si ca nu a permis sa fie abuzat. Arbitrii discuta posibilitatea de a lua pozitie pentru apararea profesiei lor. Una dintre sugestii este aceea de a refuza sa mai oficieze la meciurile viitoare ale Serenei Williams pana cand aceata nu-si cere scuze in fata lui Ramos dupa ce l-a numit pe acest hot si mincinos”, se arata in The Times.

Serena Williams a fost amendata cu 17.000 de dolari, o suma simbolica tinand cont ca a incasat pentru finala jucata la US Open 1.85 milioane de dolari.



Arbitrii din tenis ar putea boicota meciurile Serenei Williams