Tenis

Apelul Simonei Halep la TAS nu reprezintă o prioritate

Sursă foto: https://twitter.com/simobigheart

Suspendată patru ani pentru dopaj, Simona Halep s-a adresat Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv în speranța că va răsturna sentința tribunalului independent Sports Resolution.

Doar că pe agenda TAS de la Lausanne apelul solicitat de Simona Halep nu se regăsește în calendarul primelor trei luni din 2024.

Cu alte cuvinte, speța în care fosta lideră mondială speră să scape de cei patru ani de suspendare pentru dopaj sau măcar de o parte din această sentință va fi analizată după 1 aprilie la o dată încă neclară.

Agenția Internaționala de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat suspendarea Simonei Halep ca urmare a sentinței tribunalului independent Sports Resolution de la Londra.

Halep a fost găsită vinovată pentru folosirea substanței Roxadustat, una despre care antrenorul Patrick Muratoglu a recunoscut public că a ajuns în corpul Simonei în mod accidental din cauza unui produs contaminat.

Mouratoglou recunoște că a fost vina sa în cazul dopajului Simonei Halep. Cine a mai avut această strategie

”Spovedania” lui Muratoglu a avut loc după ce Halep s-a ales cu suspendarea de patru ani.

În plus, ITIA mai susține și că Halep a încălcat programul anti-doping din tenis, având mai multe nereguli în pașaportul ei biologic.

Halep ar urma să-și ispășească suspendarea pentru dopaj la 6 octombrie 2026, dacă apelul formulat la TAS va fi respins.Apelul Simonei Halep la TAS nu reprezintă o prioritate