Tenis

Antrenorul Simonei Halep: „Pașaportul său biologic este perfect normal”

Patrick Mouratoglou, antrenorul jucătoarei de tenis Simona Halep, a declarat că pașaportul biologic al Simonei Halep este „complet normal”. Acest lucru contrazice afirmația Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA), care pe data de 19 mai 2023 a afirmat că acest document conține neregularități și va deschide al doilea cap de acuzare contra jucătoarei din România.

„Pașaportul ei de sânge este absolut normal. Toți experții pe care i-am rugat să îl examineze au confirmat-o. Atitudinea ITF (n.r. Federaței Internaționale de Tenis) este una nebunească”, a scris Mouratoglou pe Twitter.

Simona Halep aștepată să fie judecată pentru acuzația de dopaj din octombrie 2022 și a fost amânată pentru a treia oară, la termenul de pe 28 mai 2023 la care se spera să înceapă procesul. Ea nu a ajuns nici până astăzi să își susțină nevinovăția în fața unui complet de judecată imparțial, legat de contaminarea cu Roxadustat. 

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA), cea care se ocupă de dosarul său, a anunțat un al doilea cap de acuzare contra româncei, în mai 2023: neregularități în pașaportul biologic. ITIA a afrimat că noile neregularități descoperite în pașaportul biologic constintuie un nou caz de posibil dopaj și de aici rezultă întârzierile de a începe procesul.

Conform lui Mouratoglou nu există nimic ilegal în pașaportul biuologic. Antrenorul francez, alături de Simona Halep, afirmă că întârzierile legate de proces sunt nejusticate.

Halep este o jucătoare activă și nu a mai jucat tenis din august 2022 din cauza acuzelor de dopaj pe care nu le poate adresa. Ea afirmă că este nevinovată și că a suferit în august 2023 o contaminare accidentală cu substanța Roxadustat.



Antrenorul Simonei Halep: „Pașaportul său biologic este perfect normal”