Tenis

Antrenorul Serenei Williams trimite sageti spre Simona Halep

Prezenta Simonei Halep pe primul loc in clasamentul mondial WTA nu este vazuta cu ochi buni de toata lumea tenisului.

Unul dintre contestari este chiar Patrick Muratoglu, antrenorul Serenei Williams, jucatoare retrasa temporar din activitate din motive personale.

Muratoglu spune ca WTA ar trebuie sa acorde mai multe puncte castigatoarelor de turnee de Mare Slem pentru a nu se mai ajunge la situatia din prezent.

"Nimeni nu ar trebui sa fie locul unu in lume fara sa castige un turneu de Mare Slem. Altfel, daca ajungi totusi acolo in varf, e irelevant. Accentul trebuie pus pe Grand Slam-uri si ca sa simplific, ar trebui acordate mai multe puncte pentru aceste turnee pe care toata lumea le vede mult mai importante", a spus Muratoglu pentru postul american ESPN.

Simona Halep este a 13-a jucatoare care termina un an calendaristic pe primul loc mondial si doar a treia care ajunge lidera mondiala fara sa fi castigat macar un turneu de Mare Slem, alaturi de Jelena Jankovic si Caroline Wozniacki.

Halep a anuntat ca principalul obiectiv pentru 2018 va fi castigarea unui turneu de Mare Slem, dupa ce anul acesta a ratat o sansa uriasa in finala de la Roland Garros contra outsiderei Jelena Ostapenko.



Antrenorul Serenei Williams trimite sageti spre Simona Halep