Tenis

Andy Murray il detroneaza pe Novak Djokovic de la sefia clasamentului ATP

Britanicul Andy Murray va urca in premiera la conducerea clasamentului ATP, dupa ce s-a calificat, sambata, in finala turneului ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy.

Murray a profitat de abandonul canadianului Milos Raonic, retras inaintea semifinalei din cauza unei accidentari la piciorul drept, si a obtinut astfel punctele de care mai avea nevoie pentru a-l devansa pe sarbul Novak Djokovic.

In varsta de 29 ani, Murray va fi incepand de luni primul britanic aflat la conducerea clasamentului ATP de la introducerea acestei ierarhii in 1973. Ilie Nastase a fost primul lider din istoria ATP.

Djokovic pierde prima pozitie dupa ce a fost invins surprinzator, vineri, in sferturile de finala de croatul Marin Cilic, cu 6-4, 7-6 (2).

Sarbul a ocupat primul loc timp de 122 de saptamani, insa de luni Murray va avea cel putin cinci puncte avans. Cu un succes in finala de la Paris-Bercy britanicul s-ar distanta la 400 de puncte inaintea Turneului Capionilor.

Murray este al doilea cel mai varstnic jucator din istorie care va ocupa primul loc mondial, dupa ce John Newcombe a ajuns lider la 30 ani si 11 zile.



Andy Murray il detroneaza pe Novak Djokovic de la sefia clasamentului ATP