Tenis

Amanarea alegerilor FRT, o lipsa de respect fata de oamenii implicati in tenis

Ruxandra Dragomir, fosta jucatoare de tenis in prezent capitan-nejucator al echipei feminine de tenis a Romaniei si candidata la alegerile pentru sefia Federatiei Romane de Tenis a avut amabilitatea de a raspunde catorva intrebari, intr-un interviu realizat pentru Onlinesport de Cristian Vasilescu.

Ce ati aduce in plus fata de actuala conducere daca veti fi aleasa la urmatoarele alegeri?

Cred ca nu se poate vorbi doar de un plus pur si simplu pe care eu l-as aduce tenisului din Romania in cazul in care voi conduce Federatia. Este vorba, in primul rand, de un cu totul alt concept, porninind de la premiza putin probabila ca ceea ce exista acum poate fi clasat ca si concept,de o alta forma de organizare in totalitate a FRT.

Aspectele cele mai importante si care pot fi comparate oarecum direct ar fi ca aduc transparenta in FRT, prin organigrama propusa, care in momentul de fata  nu exista, aduc programe pentru cresterea maselor de oameni implicati in tenis, aduc o implicare a tuturor zonelor din tara in conducerea Federatiei, aduc sprijin pentru antrenori, parinti, copii si cluburi si cel mai important lucru pe care sper sa il pot aduce este reincrederea cluburilor si a oamenilor in tenis si in Federatia Romana de Tenis.

Cum veti reusi sa aduceti aceste plusuri?

Toate aceste lucruri le pot aduce prin punerea in practica a programului meu de activitate. Daca va referiti la aspectul financiar,va pot spune ca punerea in practica a ceea ce eu mi-am propus nu necesita o finantare iesita din comun. Fondurile existente pot fi administrate intr-o alta maniera,cu alte scopuri in comparatie cu cele existente.

Ati discutat cu domnii Ilie Nastase si Ion Tiriac referitor la intentia dumneavoastra? Va sustin candidatura?

In urma ultimelor discutii cu domnii Tiriac si Nastase a reiesit faptul ca dansii nu au nimic impotriva candidaturii mele, ca nu sustin in mod explicit candidatura nimanui si ca vor ramane alaturi de tenis indiferent de cine il va conduce. Se pare ca pozitia lor este total neutra.

Credeti ca FRT nu poate fi condusa si fara sprijinul acestora? Ma refer aici in special la accesarea fondurilor de la ANS si din partea sponsorilor principali?

Fondurile ANS nu au fost nici pana acum accesate cu ajutorul lor, ci in baza programelor prezentate de FRT. Asa se va proceda si in continuare. Sponsorii actuali ai FRT nu si-au exprimat pozitia in cazul in care eu voi castiga alegerile. Pana acum insa nu au reactionat negativ fata de FRT, cu toate ca Ilie Nastase nu mai este Presedintele FRT de aproape un an.

Ati ales o federatie anume ca model pentru a pune la punct un plan de management al FRT, sau pur si simplu asa ati considerat dumneavoastra?

La replanificarea structurii interne si la modificarile statutului au lucrat mai multe persoane, care au luat ca exemplu Federatiile de Tenis ale Frantei si Germaniei. Bineinteles insa ca noi avem o alta structura, proprie.

In platforma dumneavoastra am vazut ca puneti o mare baza pe relatia FRT, antrenor, jucator, parinte. Cum se va materializa acest lucru?

Relatia antrenor, jucator, parinte, club se va materializa prin intermediul FRT, aceasta avand un rol de catalizator in aceasta constelatie. FRT va fi, prin structura pe care o pune la dispozitie, platforma de comunicare a acestui patrulater avand la baza "reguli de joc" clare si corelate intre ele, pentru fiecare categorie implicata.

Ati declarat ca din actuala conducere a FRT nu veti apela la nicio persoana pentru a ocupa un loc in staff-ul dumneavoastra din noua conducere? Aveti deja aceste persoane nominalizate pe functiile respective? Puteti sa ne dati cateva nume?

La momentul cand a aparut aceasta stire in presa eu nu declarasem nimic in acest sens. Eu nu am negociat cu nimeni nicio pozitie in staff-ul de conducere. Nici nu este posibil acest lucru atata timp cat staff-ul de conducere va fi ales. Cu siguranta voi face cateva propuneri, la momentul potrivit, care vor fi supuse la vot. In momentul de fata insa nu doresc sa fac public niciun nume.

Ce parere aveti despre decizia domnului Florin Segarceanu de a participa la aceste alegeri? Credeti ca este planul al doilea al actualei conduceri sau reprezinta o candidatura independenta ca si a dumneavoastra?

Nu as dori sa fac afirmatii despre motivatia candidaturii nimanui. Este dreptul fiecaruia sa candideze indiferent de impulsul care i-a declansat aceasta hotarare. Insa este posibil orice.

De ce credeti ca se te tot amana alegerile? Va deranjeaza acest lucru?

Alegerile nu cred ca se vor mai amana. Data anuntata este 11 decembrie 2008. Consider ca alegerile ar fi putut avea loc mai devreme, deoarece luna decembrie este o luna in care oamenilor le place sa-si petreaca timpul mai mult in sanul familiei si sa se gandeasca la lucruri care au de-a face mai mult cu viata personala decat cu cea profesionala. Nu ma mai deranjeaza acest lucru, insa consider aceasta hotarare o lipsa de respect fata de oamenii implicati in tenis, care dupa un an de munca, un an agitat, nu se pot bucura in liniste de aceasta perioada a anului, de pregatirile sarbatorilor de iarna.


Amanarea alegerilor FRT, o lipsa de respect fata de oamenii implicati in tenis