Tenis

Adversarele jucatoarelor din Romania la Australian Open

Cele cinci jucatoare din Romania acceptate direct pe tabloul principal de la Australian Open si-au aflat adversarele pe care le vor intalni in primul tur, dar si pozitionarea pe tablou in perspectiva rundelor urmatoare.

Simona Halep, cap de serie numarul 4, va debuta impotriva americancei Shelby Rogers, o jucatoare de pe locul 57 mondial pe care a mai intalnit-o o singura data, in 2015, in turul al treilea la US Open. Halep s-a impus atunci, cu 6-2, 6-3.

Daca trece de Rogers si porneste cu prima sansa sa o faca, Halep va juca impotriva invingatoarei dintre Ashley Barty, o australianca detinatoare de wild card, si Annika Beck din Germania.

Citește și: Australian Open - Cotele la pariuri sportive pentru jucătoarele din România

Halep se afla pe jumatatea de tablou a liderei mondiale Angelique Kerber, detinatoarea titlului de la Australian Open, iar cele doua se pot intalni cel mai devreme in semifinale. Pana acolo Halep mai are de trecut obstacole precum Svetlana Kuznetsova, Elina Svitolina sau Venus Williams.

Irina Begu

Fara victorie in 2017, Irina Begu este cap de serie numarul 27, iar in primul tur o va intalni pe Iaroslava Shvedova din Kazahstan, a 41-a jucatoare a lumii. Scorul intalnirilor directe este 1-1, cu Begu impunandu-se la ultimul meci, in 2015. Daca ajunge in turul al treilea, Begu o poate intalni pe Kerber.

Monica Niculescu

Ajunsa in finala de la Hobart, ultimul turneu inaintea Australian Open, Monica Niculescu va intalni in primul tur o jucatoare venita din calificari. Daca trece de aceasta pentru Monica urmeaza o posibila confruntare cu jucatoarea ceha Karolina Pliskova, cap de serie numarul 5.

Niculescu este singura sportiva dintre cele cinci din Romania aflata pe jumatatea de tablou a Serenei Williams. Fosta lidera mondiala are parte de un inceput complicat impotriva elvetiencei Belinda Bencic, locul 48 mondial si fosta jucatoare clasata pe pozitia a 7-a in 2016.

Sorana Cirstea

Dupa ce s-a incalzit la Kooyong Classic, Cirstea se va duela in primul tur la Australian Open cu rusoaica Irina Kromaceva, locul 95 mondial. Va fi prima intalnire directa a celor doua.

Patricia Tig

Acceptata in extremis pe tabloul principal, Patricia Tig are o misiune dificila la prima sa prezenta in turneul de la Melbourne. O va intalni pe Monica Puig din Puerto Rico, locul 32 mondial si cap de serie numarul 29. De asemenea va fi prima intalnire a celor doua. Invingatoarea ar putea sa o intalneasca pe Simona Halep in turul trei.



Adversarele jucatoarelor din Romania la Australian Open