Tenis

Accidentarea inventata a Simonei Halep

Turneul de la Dubai a inceput cu o accidentare inventata si aruncata pe Simona Halep. Pentru ca nu a fost nimic, se continua dezinformarea scotandu-se declaratii din context. 

Meciul de marti al Simonei Halep, primul de la Dubai, a fost prefatat in Romania de o stire "bomba" conform careia romanca sufera de o accidentare la coaste care ar putea-o determina sa abandoneze.

Stirea a fost lansata de o sursa stiuta ca "baga in ele" in ceea ce priveste sportul, insa cu toate acestea a fost preluata de majoritatea surselor credibile de jurnalism sportiv din Romania. Mai putin de noi, daca ne putem incadra tot acolo.

Dupa ce Halep a jucat marti fara probleme, stirea a ramas asa cum a cazut, nici dezmintita, nici nimic. Doar o stire "bomba" fara baza. Jucase, castigase, totul se uitase.

Miercuri seara, dupa ce Halep a castigat in optimi la Dubai din nou fara probleme, a aparut o declaratie a Simonei Halep pe care noi nu am gasit-o nicaieri. Conform acesteia, din nou preluata de mai multi, se spune ca Halep a declarat la "o conferinta de presa" ca "Am facut un tratament special cu fizioterapeutul meu".

Este singura declaratie. Pe langa faptul ca noi nu am gasit nici o conferinta de presa de-a lui Halep in care sa spuna asa ceva, de obicei acestea publicandu-se pe site-ul WTA sau pe cel oficial al turneului, declaratia chiar daca a existat este lapidara si total scoasa din context prin interpretarile celor care nu au ce face isi isi invart pe deget diverse fire de par di diverse zone ale corpului. 

Astfel, luand firul de par pe deget si facandu-l mai cret decat este, presa spune ca Halep are mai departe "probleme" si ca accidentarea de la primul meci nu ii da pace. Chiar daca Halep ar fi spus asa ceva, ceea ce ete improbabil, cuvintele acestea nu ar insemna nici pe departe ca se vorbeste despre o accidentare. Sportivii fac mereu la turneele de tenis programe mai mult sau mai putin speciale de refacere cu fizioterapeutii, inainte si dupa meci. Acestea sunt necesare pentru recuperarea rapida dupa efort sau o incalzire optima.

Asa cum remarca presa straina, care la fel ca noi nu a inghitit gogoasa de marti conform careia Halep ar putea abandona la Dubai inainte de meci, jucatoarea din Romania tocmai se plimbase luni cu camila in desert. E o intrebare logica: ar fi facut ea asa ceva daca avea vreo accidentare? In mod cert, nu. Este la mintea cocosului. Dar presa noastra nu verifica nimic, prefera in general un senzational ieftin decat sa scrie ceva corect. E drept, e mai greu sa scrii corect. Si mult mai fad. 

Simona Halep a recunoscut mereu la turnee, negru pe alb, cand nu s-a simtit bine. Nu a ascuns-o niciodata. Noi la Dubai nu am auzit-o. Ar fi spus cu siguranta daca era chiar o accidentare care sa o puna in situatia sa nu se prezinte la meci. 



Accidentarea inventata a Simonei Halep