Tenis

Romania-Franta, la Sibiu sau in Polivalenta

Antrenorul echipei de Cupa Davis a Romaniei, Adrian Marcu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca meciul cu Franta, programat in februarie, in primul tur al Grupei Mondiale, se va juca "pe Greenset lent", cel mai probabil la Sibiu, daca se va obtine o derogare din partea ITF.

In cazul in care oficialii Federatiei Internationale de Tenis nu vor accepta ca partida sa se desfasoare in sala de la Sibiu, care nu are numarul minim de locuri, 4.000, cerut de regulament, varianta de rezerva ar fi Sala "Ioan Kunst Ghermanescu" din Capitala.

"Este pe jumatate hotarat. Noi am vrea sa jucam la Sibiu, dar trebuie sa ne mai lase si ITF. Inca nu avem un raspuns. Teoretic nu am avea nevoie sa jucam acolo, pentru ca in Grupa Mondiala e nevoie de o sala de cel putin 4.000 de locuri. La Sibiu se pot face in jur de 3.000 de locuri, cu putina bunavointa, asa ca daca nu sunt patru mii si vor fi trei, poate cei de la ITF vor spune da. In general, pe la sfarsitul lunii noiembrie, primim un raspuns. Asa s-a intamplat si cand am jucat cu Belarus la Brasov. Atunci am primit aprobare pentru ca jucam cu Belarus, deci nu era un meci asa de interesant, altfel, daca era vorba de Suedia sau Franta, nu ne-ar fi lasat", a afirmat Marcu.

Antrenorul a adaugat ca deja s-a facut solicitarea oficiala catre ITF pentru ca meciul cu Franta sa se joace la Sibiu. "Ei de obicei trimit pe cineva sa vada daca in afara de capacitate se respecta restul cerintelor, pentru presa, pentru VIP. Teoretic, celelalte cerinte se indeplinesc", a precizat tehnicianul.

Adrian Marcu a spus ca suprafata pe care se va juca va fi "Greenset lent". "Probabil ca vom juca pe un Greenset lent, fiindca zgura nu putem pune nici la Sibiu, nici la Polivalenta. Este aproape imposibil, pentru ca zgura este foarte grea si ar strica suprafata salii. Vom incerca sa folosim un Greenset, pe care sa il facem cat se poate de lent, ca sa sara mingea mai sus", a afirmat Marcu.

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, a declarat, pentru AFP, ca meciul cu Franta se va juca "la Sibiu, nu la Bucuresti, cum era prevazut initial". "Mai trebuie sa obtinem o derogare din partea Federatiei internationale, pentru ca sala nu are decat intre 2.500 si 3.000 de locuri", a precizat Nastase.

Mediafax



Romania-Franta, la Sibiu sau in Polivalenta