Europa League

Galata i-a dat lui Dinamo sa cante

Dinamo a plecat invinsa de Galatasaray cu 4-1 in Liga Europa. Pe langa ca au invatat nitel fotbal, dinamovistii au invatat sa si cante melodia "I will survive" pusa de turci dupa fiecare gol. Stadionul Ali Sami Yen a fost o imensa discoteca in care, din pacate pentru noi, turcii au dansat, iar romanii s-au uitat de pe scaun la spectacol batand doar, nervos, ritmul...
Steaua - Fener 0-1:
Pensionarii

Galata - Dinamo 4-1:
Galata i-a dat lui Dinamo sa cante

Timisoara - Anderlecht 0-0
Timisoara obtine singurul punct romanesc

Praga - CFR Cluj 2-0
CFR Cluj nu a miscat la Praga

Sondaj si Forum:
Ce echipa romaneasca are sansele cele mai mari de calificare in primavara?
In fata unui public incendiar care a umplut tribunele stadionului Ali Sami Yen din Istanbul, Dinamo a intalnit pe Galatasaray, in cel de-al treilea meci din cadrul grupelor Europa League.

Desi cainii au pornit cu un moral puternic in acest meci, presiunea tot mai accentuata a gazdelor si-a spus cuvantul. Primul semnal de alarma a fost tras de Elano, in minutul 9, cand mijlocasul turcilor a trimis periculos cu capul, mingea fiind scoasa de Dolha cu o interventie de exceptie.

Dinamo a dat replica dupa sapte minute, cand Adrian Cristea a trecut excelent de doi adversari si a pasat in dreapta la Gabriel Torje, care, dupa o cursa de cativa metri, a sutat periculos, insa mingea a trecut putin peste poarta lui Leo Franco.

O alta mare ocazie a cainilor a venit putin inainte de implinirea primei jumatati de ora de joc, cand Alexe a reluat cu capul la o palma de transversala o centrare din alergare, in urma unui contraatac frumos al dinamovistilor.

Desi pana in acel moment meciul fusese destul de echilibrat, deschiderea de scor din minutul 33, in urma unui sut-centrare trimis inselator de Keweel din stanga, a produs o cadere in joc a cainilor. Nonda putea inscrie la doar doua minute distanta, dupa o faza rapida si un sut din 16 metri blocat de Dolha.

O alta mare ocazie a dinamovistilor, putea readuce formatia din stefan cel Mare in meci, insa torpila lui Andrei Cristea nu l-a putut invinge pe Leo Franco, nici mingea trimisa de Torje pe langa poarta.

Cu trei minute inainte de pauza, Galatasaray a dus scorul la 2-0. Keita a scapat de marcaj in lateral dreapta, a centrat in careu pentru Nonda, care si-a reparat greseala de mai devreme. Ba chiar mai mult, Nona marcand al doilea sau gol imediat dupa pauza, cand portarul cainilor a iesit gresit pe o centrare si i-a permis atacantului Galatei sa inscrie cu usurinta.

De parca diferenta de scor de pe tabela n-ar fi fost suficienta pentru umilinta dinamovistilor, Ze Diabate l-a faultat in minutul 58 pe  Aydin in careu si arbitrul suedez Ingvarsson a indicat imediat punctul cu var, Elano ducand scorul la 4-0 in urma transformarii penalty-ului.

Golul de onoare al dinamovistilor a venit in minutul 63. Bostina a sutat cu sete din lateral stanga, mingea a fost deviata usor de N'Doye si a intrat in plasa portii lui Leo Franco, lasat fara sanse de interventie la aceasta faza.

Dorinta de revenire in joc a dinamovistilor se putea concretiza mai clar in minutul 69, insa bara i-a salvat pe turci, mingea sutata de Adrian Cristea de la distanta, fiind deviata de Servet in bara din dreapta. Ghinionul lui Dinamo si-a mai aratat inca o data fata dupa doar un minut, cand centrarea lui Andrei Cristea din dreapta careului a trecut la cativa centimetri prin fata portii turcilor, de unde a fost respinsa pana sa ajunga dinamovistii in zona.

Pe final de emci, turcii au renuntat la sarjele ofensive, ridicand piciorul de pe acceleratie desi suporterii numerosi mai doreau sa vada goluri din partea favoritilor, in timp ce cainii s-au resemnat cu gandul infrangerii usturatoare, multumiti ca au reusit sa inscrie macar o data din multimea de ocazii de gol avute.

Galatasaray: 25. Leo Franco - 55. Sabri (3. Ugur Ucar '67), 14. Mehmet Topal, 76. Servet Cetin, 88. Caner Erkin - 16. Mustafa Sarp, 18. Ayhan (8. Baris Ozbek '75) - 11. Keita (7. Aydin '55), 9. Elano, 19. Kewell - 20 Nonda. Antrenor: Frank Rijkaard.

Dinamo: 12. Dolha - 25. Scarlatache, 18. L. Goian, 30. Tamas, 2. Diabate - 6. L. Rus (8. Bostina '46), 29. O. N'Doye - 22. Torje (99. Cl. Niculescu '75), 20. Ad. Cristea, 31. Alexe (7. Zicu '59) - 17. A. Cristea. Antrenor: Ion Marin.

Cartonase galbene: Ayhan '50, Kewell '64 / N'Doye '64

Arbitri: Martin Ingvarsson (central) - Magnus Sjoblom, Peter Martinsson (asistenti) - Daniel Stalhammar, Michael Lerjeus (asistenti suplimentari) - Magnus Ahlsen (rezerva) - toti Suedia.

Delegat UEFA: Petr Fousek (Cehia).



Comentariul LIVE al meciului

Onlinesport: Irina Maxim


Galata i-a dat lui Dinamo sa cante