Sănătate

Iphone 6 cu iOS8 va avea o aplicatie de sport si sanatate (Healthbook)

Dupa ce au luat amprentele intregii planete cu Iphone 5S, Apple se pregateste sa ia si datele despre sanatate sau, altfel spus, sa ofere utilizatorului posibilitatea sa le inregistreze pentru propriul folos. Healthbook va fi vedeta noului sistem de operare iOS8 de pe viitorul iPhone 6, care ii va ajuta pe posesori sa isi montorizeze starea de sanatate cu toti parametrii personali, alaturi de un ceas de sport, numit iWatch.

Apple iPhone6 se va lansa spre finalul lui 2014 in septembrie sau octombrie. Pana atunci, cei de la Apple vor prezenta in iunie sistemul de operare iOS8.

Americanii au recrutat in ultima perioada o multime de specialisti in sport si sanatate. Scopul este unul dublu: lansarea unui ceas destinat sportului pe care se spune Apple il va lansa, dar si crearea aplicatiei Healthbook din iOS8.

Healthbook va culege toate datele posesorului referitoare la starea de sanatate si activitati sportive, va putea folosi si alte aplicatii de sport dar si sa se conecteze cu alte dispozitive de monitorizare existente.

Grafica Helthbook este similara cu cea de la Passbook si este organizata sa afiseze, printre altele, informatii precum tensiunea arteriala, calorii consumate sau ingerate, greutatea si ritmul cardiac.

La apasarea unui capitol din lista se va detalia totul cu grafice si istoric. Imaginile arata modul real in care Healthbook va arata pe iOS8 si lasa sa se vada ca Apple are in plan si iWatch, ceasul de sport, din moment ce apare in meniuri.

Evident, multe dintre aceste date nu pot colecta in actualele modele de iPhone, dar in cel viitor Healthbook le va lua cu ajutorul noului dispozitiv de sport iWatch (sau din alte dispozitive ale celor de la Apple sau ale altor producatori - de la ceasuri de sport, la aparate ale tertilor care masoara tensiunea sau zaharul din sange).



Iphone 6 cu iOS8 va avea o aplicatie de sport si sanatate (Healthbook)