Sănătate

Au venit marile calduri, va recomandam un deodorant sanatos

A venit vara, iar alegerea unui deodorant este dominata de firmele mari prezente masiv pe piata. Indiferent de numele acestora, Nivea, Rexona, Gilette, Adidas, Axe  sau oricare alta prezenta corportista de pe rafturile marilor magazine, deodorantele contin multe produse toxice. Am avut in ultimul an un deodorant care nu contine asa ceva, nu miroase deloc si tine perfect transpiratia, asa ca vi-l recomand cu toata increderea.

Am citit recent in presa centrala un studiu britanic in care se arata cu niste rezultate de laborator ca substantele continute in toate deodorantele clasice duc la marirea numarului de celulele canceroase la subrat si implicit la cresterea riscului de cancer de san, atat la femei cat si la barbati.

Se cam stia asta de mult, dar cred ca pentru prima oara s-a afirmat acest lucru raspicat.

Clorhidratul de aluminiu (folosirea sa poate duce la Alzhimer, dovedit stiintific) este una dintre aceste substante nocive aflate in deodorante, la fel si parabenii sau alte metale. Daca va uitati pe etichetele deodorantelor clasice, indiferent de tipul acestora - spray, stick - veti gasi cel putin unul dintre ingredientele de mai sus. Clorhidratul de aluminiu nu cred ca lipseste din vreunul.

Mi-a recomandat cineva anul trecut un deodorant  care nu contine nimic nociv. Incercasem mai multe produse naturale pana atunci, insa nici unul nu a fost eficient, nu a putut sa faca lucrul pentru care cumperi un deodorant: sa tina transpiratia multe ore.

Singurul din lista deodorantelor sanatoase care isi face treaba se afla in imaginea de mai sus. Este dur, ca o piatra, compus doar din saruri minerale naturale. Daca il scapi pe jos se sparge sau iti poate sparge chiuveta.

Se aplica tinut putin sub jetul de apa, dupa care se apasa la subrat din mai multe miscari.

Nu miroase a nimic dupa aplicare si nici pe durata zilei, asa ca daca va plac deodorantele care va fac sa miros a floricele, atunci nu e al vostru asta. Pur si simplu nu mai mirositi, decat eventual a haine curate sau parfum.

Deodorantul costa din ce imi aduc aminte de anul trecut in jur de 45 de lei si tine peste sase luni. Il am si acum.

Exista atat pentru barbati, cat si pentru femei. Eu l-am luat de la un centru care are produse specializate pentru femei gravide, undeva in zona Sala Palatului, din pacate nu mai stiu adresa. Il gasiti insa pe net daca veti tasta ”Crystal Body Deodorant Stick”, este si pe Amazon, dar si pe magazine online din Romania.

Vi-l recomand cu toata increderea, mai ales celor care nu va place sa va dati pe corp cu otravuri, pentru ca si asa suntem inconjurati de multe lucruri de care nu ne putem feri. Macar ce putem evita, sa evitam. Iar Clorhidratul de aluminiu este unul din capetele de lista.



Au venit marile calduri, va recomandam un deodorant sanatos