Retrospectiva sportiva 2013

Retrospectiva sportiva 2013: Retrogradarea Rapidului

Unul dintre cele mai dure momente din 2013 a venit in Liga 1. Clubul Rapid a fost retrogradat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, pe 2 august. Visinii s-au dus in Liga 2 pentru prima oara dupa anul 1989.

Vestea retrogradarii Rapidului a cazut ca un traznet pe 2 august. Se stia de procesul de la TAS, insa stirea bomba a fost adusa de nu acest for, ci de echipa Concordia Chiajna, care era de asemenea implicata in litigiu si aflase mai repede deznodamantul, avand oameni trimisi in Elvetia la proces.

"Asa cum v-am spus, noi am facut toate demersurile necesare la TAS, iar acum cateva minute am primit un mesaj de la avocatul nostru care este acolo. TAS ne-a dat dreptate, nici nu imi vine sa cred. Mai fericit de atat nu stiu cand am fost. Concordia va juca in Liga I in locul Rapidului", a spus Primarul localitatii Chiajna, Mircea Minea, cel care a adus vestea in premiera.

Minea a anuntat tot in premiera ca echipa Concordia va disputa partida din etapa a 3-a cu Steaua in locul echipei Rapid, ceea ce s-a si intamplat, meciul fiind reprogramat.

Rapid jucase doua etape din Liga 1 2013/2014 dupa ce reusise sa ramana in primul esalon in urma unui baraj jucat pe 13 iulie, pe Stadionul Dinamo, cand a invins cu scorul de 2-1 dupa prelungiri, echipa Concordia Chiajna.

Rapid nu a contestat acel baraj si nici pozitia Chiajnei in fata TAS, un lucru care i-ar fi putut pastra in cele din urma locul in Liga 1. Doar cei din Chiajna si-au jucat cartea la TAS si au castigat.



Retrospectiva sportiva 2013: Retrogradarea Rapidului