Retrospectiva sportiva 2013

Retrospectiva sportiva 2013: Petrolul a luat Cupa Romaniei

Petrolul Ploiesti a castigat Cupa Romaniei, pentru a treia oara in istorie, pe 1 iunie 2013. "Lupii galbeni" au reusit sa reintre in posesia acestui trofeu ridicat ultima oara de ei in anul 1995.

Finala Cupei 2013 s-a jucat intre Petrolul si CFR Cluj. CFR Cluj a castigat Cupa Romaniei de trei ori (2008, 2009, 2010), in timp ce Petrolul avea doua trofee  (1963, 1995). A urmat al treilea.

Tribunele au fost pline, peste 25.000 de ploiesteni cumparand bilete.

Petrolul Ploiesti s-a impus cu 1-0 in finaladisputata pe Arena Nationala cu CFR Cluj. Singurul gol al meciului a fost marcat de Jeremy Bokila in startul meciului. Petrolul a avut si doua bare in prima repriza, iar CFR Cluj a avut gol anulat pentru offside in ultimul minut.

Tonul a fost dat inca din minutul 9, cand Jeremy Bokila a deschis scorul cu un sut puternic de langa Cadu. CFR Cluj a incercat sa dea replica, prin atacuri prelungite si o presiune tot mai accentuata in preajma careului lupilor galbeni.

Acestia n-au renuntat nici ei la intentiile ofensive, desi au facut vizibil pasul inapoi in protejarea avantajului minim. Ocaziile de gol au aparut astfel la ambele porti, Mojica fiind aproape de 2-0 in minutul 30, pentru ca patru minute mai tarziu Diogo Valente sa rateze golul egalizator.

Finalul primei reprize a mai adus doua mari ocazii in dreptul ploiestenilor, Manasse si apoi Boudjemaa fiind la capatul unor actiuni de atac incheiate cu mingea trimisa in bara.

Repriza a doua a inceput sub nota de dominare a ardelenilor. Elevii lui Eugen Trica au declansat asaltul la poarta lui Hamutovski, insa Petrolul s-a baricadat excelent in defensiva. Doar Rui Pedro si Gabi Muresan au dat cateva emotii la poarta ploiestenilor, de cealalta parte Bokila fiind principala sursa de pericol.

Intrarea lui Pantelis Kapetanos in atacul formatiei din Gruia n-a adus decat cateva incercari de a obtine penalty pentru atacantul grec. La Petrolul a intrat in ofensiva si Vlad Morar, ale carui torpile de la distanta i-au dat mari batai de cap lui Felgueiras.

Finalul meciului i-a gasit pe ploiesteni avand posesia, in incercarea de a tine mingea cat mai departe de propria poarta, in timp ce atacurile haotice ale clujenilor au ajuns tot mai rar si mai putin periculos la poarta lui Hamutovski. Ultimul minut al prelungirilor a adus un gol anulat pentru CFR Cluj, in urma unei faze fixe la care doi jucatori au fost in offside.



Retrospectiva sportiva 2013: Petrolul a luat Cupa Romaniei