Retrospectiva sportiva 2013

Retrospectiva sportiva 2013: Condamnarea lui Gigi Becali

Gigi Becali a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in Dosarul Terenurilor MApN, pe 20 mai 2014, iar pedeapsa a devenit de trei ani cu executare prin reactivarea sentinetei anterioare din Dosarul Sechestrarii, data intial cu suspendare. Pe 4 iunie a fost condamnat la inca patru ani de inchisoare in Dosarul Valiza. Pe 27 iunie, pedepsele au fost contopite, iar Becali a primit suplimentar inca sase luni de inchisoare, ajungand la un total de trei ani si jumatate. Pe 6 decembrie a primit acceptul de a-si ispasi pedeapsa in regim deschis.

Becali a primit doi ani de inchisoare cu executare in Dosarul Terenurilor MApN si odata cu aceasta s-a anulat suspendarea executarii pedepsei de trei ani inchisoare cu suspendare primita in Dosarul Sechestrarii.  Anularea suspendarii din Dosarul Sechestrarii vine pe cale legala ca urmare a primirii unei noi condamnari penale, cea din Dosarul MApN. Astfel, in urma contopirii pedepselor din cele doua dosare, Becali va trebui sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de trei ani, venita din Dosarul Sechestrarii, de aceasta data cu executare.

Legea romana nu prevede cumularea pedepselor (ca in dreptul SUA), ci executarea pedepsei cele mai grele care le include si pe cele mai mici.

Pe langa cei trei ani de inchisoare, Becali a primit si sechestru pe terenuri si case.

Ultimele 24 de ore de libertate pentru Becali au inceput prost. Duminica seara, partida Steaua - Viitorul s-a terminat cu scandal. In timp ce erau polemici legate de rezultat si de infrangere, Becali a incercat sa plece din tara in cursul serii, cu un avion privat, dorind in mod oficial sa se roage in Israel. Spre miezul noptii, incercarea sa de a iesi din tara a fost dejucata de Serviciile Secrete. SRI l-a luat de pe Aeroportul Otopeni si l-a dus la Parchet pentru a-i comunica faptul ca se afla sub interdictie de a parasi tara, ca urmare a deschidere unui nou dosar pe numele sau, legat de fabrica Avicola.

Becali a trebuit sa ramana in Romania. Nu a dormit decat trei ore duminica noapte, iar luni dimineata s-a prezentat la casa din Aleea Alexadru. In jurul orelor 10 s-a dus in Piata Dorobanti sa isi cumpere personal cirese. In jurul orelor 12:00 a plecat la servici, la Parlament. Acolo a mai dat niste declaratii pe holuri.

La ora sentintei, 17:50, cand s-a aflat a primit inchisoare, el era in biroul sau din Parlament. A iesit doua o ora, spre ora 19:00, si a vorbit pentru ultima oara in fata presei pentru ca apoi sa se duca acasa si sa isi ia la revedere de la familie.

In jurul orelor 21:00 a plecat fara sa fie vazut de nimeni la Politia Ilfov, de care apartine cu domiciliul. De acolo, cu o masina ce apartinea Politiei, a venit in arestul capitalei, in spatele unei Dacii Logan albe cu geamuri fumurii, in care de asemenea nu l-a vazut nimeni. Practic, ultima sa imagine a fost la Parlament, in momentul discursului.

Incarcerat la Jilava si mutat la Poarta Alba

Becali a fost incarcerat in iunie la inchisoarea Jilava, iar in otombrie 2013 a fost mutat la Penitenciarul Poarta Alba, la cererea sa. Becali a suferit mai multe abuzuri la Jilava, fiind tratat prost, inclusiv fiind filmat in detentie, motive pentru care a cerut mutarea si a actionat acest penitenciar in judecata, cerand despagubiri morale de 1 milion de euro. Singura vizita in inchisoare din partea familiei a primit-o de la sotia sa, Luminita, in noiembrie, la Poarta Alba.

El ar putea iesi cel mai devreme dupa 28 de luni, adica doua treimi din pedeapsa totala, in caz de buna purtare. Acest lucru inseamna eliberarea sa in decembrie 2015 cel mai devreme.

Pe 6 decembrie 2013, Becali a castigat in instanta dreptul de a-si ispasi pedeapsa in regim deschis. Acest lucru inseamna ca el poate iesi zilnic din inchisoare pentru a munci, insa trebuie sa se intoarca mereu seara la inchisoare. El nu a putut beneficia inca de regimul deschis, pentru ca Penitenciarul Jilava a contestat decizia, iar pana la hotararea definitiva si irevocabila va sta in continuare in regim semideschis.

9 ani de inchisoare

Practic, Becali a primit 9 ani de inchisoare in cele trei condamnari pe care le are: 3 cu suspendare in Dosarul Sechestrarii (transformati in executare), doi cu executare in Dosarul Terenurulor MApN si inca patru (trei cu executare pentru dare de mita si unul cu executre pentru fals in acte) din Dosarul Valiza.

Asadar, premierea in sport nu este legala, ci este mita, iar cei care recurg la premierea sportivilor vor primit inchisoare.

Greselile lui Becali din Dosarul Valiza

In Dosarul Valiza, procurorii DNA au cerut 4 ani de inchisoare cu executare pentru Becali, si cate 2 cu suspendare pentru Teia Sponte si Victor Piturca. Becali a dat cartile pe fata si nu a reusti la final decat sa mai ia patru ani cu executare. A recunoscut ca a falsificat data din cotractul de cumparare de terenuri care justifica valiza cu 1,7 de milioane de dolari altfel in afara premierii jucatorilor lui U Cluj din 2007. Presedinta ICCJ a parut insa ca intelege ca acolo a fost vorba de o promisiune de premiere si nu despre o mita, ceea ce poate fi bine pentru el.

Becali si-a taiat singur craca de sub picioare recunoscand la proces mai multe aspecte pe care in mod normal trebuia sa le lase deoparte. Ori a fost sfatuit prost de avocati, ori a crezut ca recunoscand va scapa fara inchisoare.

El a explicat modul in care a dorit sa acorde premierea jucatorilor de la U Cluj, in 2007. A afirmat ca in valiza era suma de 1,7 milioane de euro, bani pe care nu i-a dat jucatorilor, ci doar i-a aratat si i-a promis pentru o eventuala premiere, in cazul unui egal sau a unei victorii cu U Cluj. Presedinta ICCJ a inteles ca banii acestia au vrut sa fie dati nu pentru a avea un meci trucat, ci pentru a a pastra corectitudinea competitiei. Acesta a intrebat dupa explicatiile lui Becali: "Deci ati dorit doar sa pastrati corectitudinea competitiei?", la care Gigi Becali a raspuns: "Asa, doamna, vedeti ca stiti?".

Becali a subliniat ca U Cluj ar fi putut primi o contraoferta si, spre deosebire de premierea sa, atunci era vorba cu adevarat de un blat: "Asa mi-au zis, ca daca nu le dau eu prima, vine alta, din cealalta parte, altfel spus, se facea blat. Asa ca eu am promis. Eu am inregistrat convorbirile telefonice, de ce nu apare cea in care imi spunea Toni Dobos inainte de meci ca "Hai nea Gigi, vii? Ca sunt cu Andone pe cealalta linie".

A recunoscut in premiera ca a antedatat contractul ce a fost redactat ulterior episodului Valiza, un contract intocmit sa justifice banii respectivi. El a spus ca nu vrea sa minta si ca recunoaste ca acel contract a fost antedatat, iar Piturca, unul dintre martori, a semnat fara sa stie despre ce este vorba. "Piturca nu are nicio vina, nici nu stia ce semneaza! Piturca a semnat din pura prietenie, nu a castigat nimic. Eu am falsificat, pentru a face tot sa imi iau banii. Am pus doi martori, Piti si Volcinschi. Piti habar nu avea ce semneaza, i-am zis ca e un contract de teren. A semnat si a plecat. Nu am falsificat, am antedatat, suna mai bine".

Ultimele cuvinte in libertate

Becali a iesit din biroul de la Parlament pe 20 mai 2013 si a declarat urmatoarele, dupa aflarea sentintei: "Nu m-am ascuns aici pentru ca nu am cum sa ma ascund 3 ani. Merg acasa la familie si rog organele in drept sa aiba macar un minim de decenta si de eleganta si de respect sa astepte sa ma prezint singur. Sa nu vina cu tot felul de mascati ca poate mai iese vreun taraboi prin tara. Daca ei au crezut ca vor da drumul la Schengen cu Becali, e problema lor, dar aceasta este situatia. Multumesc lui Dumnezeu ca am vorbit cu familia. Sora mea a lesinat, mama e tare, e credincioasa. Imi pare rau, dar asa va fi. La ora aceasta sunt achitat de 5 judecatori si condamnat de 3 judecatori de acelasi rang. Trageti voi concluzia ce se va intampla. N-am vrut sa fac nimic la CEDO, dar acum sunt obligat sa fac o Revizuire si pentru aceasta trebuie sa atac la CEDO. Este o anomalie ce s-a intamplat. Nu m-am asteptat, cum sa cred asa ceva? Cum sa-ti bati joc de o familie, sa condamni un om pentru ca ai facut un schimb de terenuri acum 16 ani? Merg la familie si in aceasta seara ma prezint. Imi fac bagajele si ma prezint acolo (n.r. - la inchisoare). Cel mai mare regret al meu este ca nu am ramas europarlamentar. Un alt regret este ca trebuia sa astept eu sentinta acolo unde eram (n.r. - in Israel). Imi pare rau ca am fost fraier. Daca SRI a facut nota inseamna ca aveau o intentie sa ma condamne. La mine s-a negociat condamnarea intre servicii, intre judecatori daca ar fi bine pentru Schengen. Prima data m-am gandit sa-i solicit gratierea presedintelui Basescu. Daca vrea 35 la suta capital de imagine...Nu mi-e rusine sa cer libertatea mea pentru familia mea. Steaua mai are nevoie de finantare? Steaua va fi pana la capat. Asta voi face, voi sta acolo si ma voi uita la televizor la Steaua. Ma simt tradat de statul roman asa cum a fost tradata familia mea. M-a impresionat Fane, bodyguardul, care a zis ca el renunta la probatiune si vine alaturi de mine la inchisoare. Nu vreau sa spun lucruri urata, asa a fost soarta mea si aceasta este crucea pe care trebuie sa o duca".

Filmul ultimei zile a lui Becali in libertate
asa cum au fost in direct pe onlinesport.ro

23:48 Becali a ajuns la Penitenciarul Rahova.22:53 ICCJ a publicat decizia si pe site, in dosarul 7613/1/2012.

22:03 Gigi Becali a ajuns in arestul Politiei Capitalei. Pana la urma spusele lui Giovanni Becali au fost reale. Gigi Becali s-a prezentat singur la Politia din Ilfov de unde a fost adus in custodie la sediul central, dar nu l-a vazut nimeni, fiind pe locurile din spate ale unei Dacii Logan alb cu geamuri negre.

22:00 Ana Maria Prodan, sotia lui Laurentiu Reghecampf - antrenorul Stelei, a ajuns la casa lui Becali din Pipera.

21:49 Victor Babiuc, fostul ministru al apararii nationale, si Dumitru Cioflina, fostul sef al Statului Major al Armatei, s-au prezentat la Directia de Cercetari Penale.

21:48 Mihai Stoica: "?N-as vrea sa relatez ce am vazut in casa la Gigi. E o tragedie. E pacat ca se intamplat acest lucru intr-o tara membra a UE in 2013. Gigi a demonstrat ca are demnitate"?.

21:44 La Directia de Cercetari Penale este prezent si Cristi Borcea, finul lui Gigi Becali.

21:27 Mihai Stoica a ajuns la Directia de Cercetari Penale a Politiei Bucuresti loc unde este asteptat sa ajunga si Gigi Becali. Lui Mihai Stoica i s-a alaturat si Adrian Ilie, fost jucator al echipei Steaua si angajat al lui Gigi Becali in perioada anilor 2006-2007.

21:21 Mandatul de retinere emis pe numele lui Gigi Becali a ajuns la politie. Din acest moment politistii pot ajunge oricand la casa lui Becali pentru a-l ridica pe acesta in vederea incarcerarii.

21:06 Giovanni Becali spune ca "pana la urma in penitenciar intalnesti si femei. Nu e chiar asa de greu pentru un barbat"?.

20:24 Giovanni Becali: "?Gigi nu mai e aici. A plecat. Cautati-l la penitenciar, la Ilfov la Rahova. Au mai ramas doar femeile si fetele lui in casa. Le-a transmis sa mearga in fiecare duminica la Biserica"?.

Cu toate acestea Gigi Becali nu a parasit resedinta sa, daca a parasit-o, pe poarta principala. Este posibil sa fie si o strategie a familiei Becali pentru a indeparta oamenii de la poarta casei acestuia.

20:09 Pentru a nu se mai vedea nimic in curtea casei lui Becali, a fost parcata chiar in fata portilor, la interior, o masina de teren cat o sufragerie de mare. Nu se mai vede nimic in curte, in acelasi timp el sta in casa cu familia. Masina este ceva urias, nu ne dam seama ce poate fi.

19:35 Becali a ajuns acasa. A declarat mai devreme la Parlament sa fie lasat in pace, pentru ca nu va mai face nici o declaratie presei pentru ca vrea sa isi ia in liniste la revedere de la familie.

19:08 Mihai Stoica l-a preluat pe Becali de la Parlament si cei doi au plecat in masina latifundiarului din Pipera spre casa acestuia din urma.

19:02 Becali a plecat din Parlament nu inainte de a fi cerut presei sa nu-l urmareasca pentru ca vrea sa stea cu familia si nu va mai acorda nicio declaratie.

18:45 Becali a iesit din biroul de la Parlament si a decalrat urmatoarele: "?Nu m-am ascuns aici pentru ca nu am cum sa ma ascund 3 ani. Merg acasa la familie si rog organele in drept sa aiba macar un minim de decenta si de eleganta si de respect sa astepte sa ma prezint singur. Sa nu vina cu tot felul de mascati ca poate mai iese vreun taraboi prin tara. Daca ei au crezut ca vor da drumul la Schengen cu Becali, e problema lor, dar aceasta este situatia. Multumesc lui Dumnezeu ca am vorbit cu familia. Sora mea a lesinat, mama e tare, e credincioasa. Imi pare rau, dar asa va fi. La ora aceasta sunt achitat de 5 judecatori si condamnat de 3 judecatori de acelasi rang. Trageti voi concluzia ce se va intampla. N-am vrut sa fac nimic la CEDO, dar acum sunt obligat sa fac o Revizuire si pentru aceasta trebuie sa atac la CEDO. Este o anomalie ce s-a intamplat. Nu m-am asteptat, cum sa cred asa ceva? Cum sa-ti bati joc de o familie, sa condamni un om pentru ca ai facut un schimb de terenuri acum 16 ani? Merg la familie si in aceasta seara ma prezint. Imi fac bagajele si ma prezint acolo (n.r. - la inchisoare). Cel mai mare regret al meu este ca nu am ramas europarlamentar. Un alt regret este ca trebuia sa astept eu sentinta acolo unde eram (n.r. - in Israel). Imi pare rau ca am fost fraier. Daca SRI a facut nota inseamna ca aveau o intentie sa ma condamne. La mine s-a negociat condamnarea intre servicii, intre judecatori daca ar fi bine pentru Schengen. Prima data m-am gandit sa-i solicit gratierea presedintelui Basescu. Daca vrea 35 la suta capital de imagine...Nu mi-e rusine sa cer libertatea mea pentru familia mea. Steaua mai are nevoie de finantare? Steaua va fi pana la capat. Asta voi face, voi sta acolo si ma voi uita la televizor la Steaua. Ma simt tradat de statul roman asa cum a fost tradata familia mea. M-a impresionat Fane, bodyguardul, care a zis ca el renunta la probatiune si vine alaturi de mine la inchisoare. Nu vreau sa spun lucruri urata, asa a fost soarta mea si aceasta este crucea pe care trebuie sa o duc"?.

18:28 Cristi Borcea a intrat in curtea casei lui Becali din Pipera.

18:24 Becali s-a inchis in biroul sau din Parlament si refuza sa mai dialogheze cu presa.

18:20 Florin Surghie, unul dintre avocatii lui Becali: "?I-am spus ca nu sunt elemente care sa conduca la condamnarea sa. A fost optimist ca va fi achitat"?.

18:18 In fata casei lui Gigi Becali din Pipera a aparut un prim echipaj de politie.

18:16 "?Hai ma lasa-ma. Luati astea de aici ca nu mai am chef"?, a spus Becali la RTV cand a aflat in direct verdictul in Dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Aceasta reactie a venit dupa ce Becali vorbise mai bine de o ora in direct la postul mentionat mai sus.

18:08 Becali trebuie sa se prezinte la o sectie de Politie, altfel va fi ridicat de acasa. Exista o controversa legata de imunitatea parlamentara, dar se pare ca nu va fi nevoie de vot in Parlament pentru ca el sa fie arestat. Acum Becali se afla la Parlament, va afla acolo hotararea ICCJ.

17:57 Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare! Judecatorii au decis contopirea pedepselor din cele doua dosare, Dosarul sechestrarii (unde era condamnat cu suspendare) si Dosarul Schimbului de terenuri. Nu mai exista vreo cale de atac. Se mai poate apela la asa numita Revizuire daca se constata ca nu au fost indeplinite anumite drepturi ale inculpatului.

Mai mult decat atat, pe langa condamnarea dicatat instanta a mai dispus si punerea sechestrului pe casa si proprietatile lui Gigi Becali.

Dupa redactarea sentintei aceasta va fi trimisa catre sectia de politie pe raza careia isi are domiciliul Gigi Becali.

17:55 Condamnari cu inchisoare 2 ani pentru Victor Babiuc si Dumitru Cioflina la care se adauga plata unor despagubiri in valoare de 421.000 de dolari.

17:51 Judecatorii au ajuns in sala de judecata si verdictul va fi aflat in cateva minute.

17:21 Pe surse, recursul procurorilor va fi respins si Becali va ramane achitat. Sentinta se va afla pana in ora 18:00.

16:25 Intr-o interventie la Parlament Becali a spus ca de acum inainte nu va mai face nicio afacere si se va dedica exclusiv fotbalului.

15:00 Becali este inca in Parlament. S-a plans pe holuri ca este "inculpatul de serviciu"? si ca cea mai mare eroare a lui este ca a renuntat la calitatea de membru in Parlamentul European.

14:38 Becali a declarat pe holurile Parlamentului ca nu mai doreste sa mai apara in spatiul public, dupa sentinta de astazi a ICCJ in cazul sau, in Dosarul Terenurilor MApN.

14:12 Decizia in cazul lui Becali trebuie sa se afle curand.

12:22 "Ce era sa fac daca m-au ridicat? Ce puteam sa fac eu daca e abuziv? Puterea e in mainile lor. Ma intorc la ora 2, acum ma duc la Parlament. Am vorbit cu voi, asta e meseria voastra. Aveti rautati, ca astept sa intru la inchisoare. Eu astept decizia, atat"?, a mai spus el la plecare. "Orice imi vor face, doar de Dumnezeu si Hristos voi vorbi, chiar si in ghearele mortii voi vorbi"?.

12:20 Becali a plecat de la casa din Aleea Alexandru. "Daca in ghearele mortii ma veti duce, de cine va voi teme? Daca ai credinta, nu te temi de nimic. Eu ma las in mainile lui Dumnezeu"?, a spus Becali, care arata foarte obosit. A spus ca a dormit de la 4 la 7 dimineata si are fata umflata de somn. "Bai fetito, crezi ca acum ma ma intereseaza fotbalul?"?, a mai spus el intrebat despre meciul Steaua - Viitorul.

12:15 Daca Becali primeste astazi o pedeapsa de peste 3 ani, fie si cu suspenare, va trebui sa faca inchisoare pentru ca are o condamnare in Dosarul Sechestrarii. Ca sa nu fie trimis in inchisoare trebuie sa fie achitat sau sa primeasca o pedeapsa in Dosarul Terenurilor de sub trei ani de inchisoare.

11:00 Becali se afla la casa din Aleea Alexandru, dupa ce si-a cumparat personal cirese din Piata Dorobanti. El a declarat dimineata la plecarea din Pipera ca intreaga sa familie este ingrijorata.

Ramenti cu noi pentru detalii. Verdictul se afla astazi in jurul orei 13:00.

Becali a fost achitat initial, dar procurorii au cerut inchisoare cu executare. Decizia de astazi va fi finala. Patronul Stelei este banuit ca intre anii 1997 si 1999 a facut schimburi de terenuri ilegale cu Ministerul Apararii Nationale.

Ultimele cuvinte in libertate

Becali a iesit din biroul de la Parlament si a declarat urmatoarele, dupa aflarea sentintei: a€Nu m-am ascuns aici pentru ca nu am cum sa ma ascund 3 ani. Merg acasa la familie si rog organele in drept sa aiba macar un minim de decenta si de eleganta si de respect sa astepte sa ma prezint singur. Sa nu vina cu tot felul de mascati ca poate mai iese vreun taraboi prin tara. Daca ei au crezut ca vor da drumul la Schengen cu Becali, e problema lor, dar aceasta este situatia. Multumesc lui Dumnezeu ca am vorbit cu familia. Sora mea a lesinat, mama e tare, e credincioasa. Imi pare rau, dar asa va fi. La ora aceasta sunt achitat de 5 judecatori si condamnat de 3 judecatori de acelasi rang. Trageti voi concluzia ce se va intampla. N-am vrut sa fac nimic la CEDO, dar acum sunt obligat sa fac o Revizuire si pentru aceasta trebuie sa atac la CEDO. Este o anomalie ce s-a intamplat. Nu m-am asteptat, cum sa cred asa ceva? Cum sa-ti bati joc de o familie, sa condamni un om pentru ca ai facut un schimb de terenuri acum 16 ani? Merg la familie si in aceasta seara ma prezint. Imi fac bagajele si ma prezint acolo (n.r. - la inchisoare). Cel mai mare regret al meu este ca nu am ramas europarlamentar. Un alt regret este ca trebuia sa astept eu sentinta acolo unde eram (n.r. - in Israel). Imi pare rau ca am fost fraier. Daca SRI a facut nota inseamna ca aveau o intentie sa ma condamne. La mine s-a negociat condamnarea intre servicii, intre judecatori daca ar fi bine pentru Schengen. Prima data m-am gandit sa-i solicit gratierea presedintelui Basescu. Daca vrea 35 la suta capital de imagine...Nu mi-e rusine sa cer libertatea mea pentru familia mea. Steaua mai are nevoie de finantare? Steaua va fi pana la capat. Asta voi face, voi sta acolo si ma voi uita la televizor la Steaua. Ma simt tradat de statul roman asa cum a fost tradata familia mea. M-a impresionat Fane, bodyguardul, care a zis ca el renunta la probatiune si vine alaturi de mine la inchisoare. Nu vreau sa spun lucruri urata, asa a fost soarta mea si aceasta este crucea pe care trebuie sa o duca€.

Filmul ultimei zile a lui Becali in libertate
asa cum au fost in direct pe onlinesport.ro

23:48 Becali a ajuns la Penitenciarul Rahova.

22:53 ICCJ a publicat decizia si pe site, in dosarul 7613/1/2012.

22:03 Gigi Becali a ajuns in arestul Politiei Capitalei. Pana la urma spusele lui Giovanni Becali au fost reale. Gigi Becali s-a prezentat singur la Politia din Ilfov de unde a fost adus in custodie la sediul central, dar nu l-a vazut nimeni, fiind pe locurile din spate ale unei Dacii Logan alb cu geamuri negre.

22:00 Ana Maria Prodan, sotia lui Laurentiu Reghecampf - antrenorul Stelei, a ajuns la casa lui Becali din Pipera.

21:49 Victor Babiuc, fostul ministru al apararii nationale, si Dumitru Cioflina, fostul sef al Statului Major al Armatei, s-au prezentat la Directia de Cercetari Penale.

21:48 Mihai Stoica: a€N-as vrea sa relatez ce am vazut in casa la Gigi. E o tragedie. E pacat ca se intamplat acest lucru intr-o tara membra a UE in 2013. Gigi a demonstrat ca are demnitatea€.

21:44 La Directia de Cercetari Penale este prezent si Cristi Borcea, finul lui Gigi Becali.

21:27 Mihai Stoica a ajuns la Directia de Cercetari Penale a Politiei Bucuresti loc unde este asteptat sa ajunga si Gigi Becali. Lui Mihai Stoica i s-a alaturat si Adrian Ilie, fost jucator al echipei Steaua si angajat al lui Gigi Becali in perioada anilor 2006-2007.

21:21 Mandatul de retinere emis pe numele lui Gigi Becali a ajuns la politie. Din acest moment politistii pot ajunge oricand la casa lui Becali pentru a-l ridica pe acesta in vederea incarcerarii.

21:06 Giovanni Becali spune ca a€zpana la urma in penitenciar intalnesti si femei. Nu e chiar asa de greu pentru un barbata€.

20:24 Giovanni Becali: a€Gigi nu mai e aici. A plecat. Cautati-l la penitenciar, la Ilfov la Rahova. Au mai ramas doar femeile si fetele lui in casa. Le-a transmis sa mearga in fiecare duminica la Bisericaa€.

Cu toate acestea Gigi Becali nu a parasit resedinta sa, daca a parasit-o, pe poarta principala. Este posibil sa fie si o strategie a familiei Becali pentru a indeparta oamenii de la poarta casei acestuia.

20:09 Pentru a nu se mai vedea nimic in curtea casei lui Becali, a fost parcata chiar in fata portilor, la interior, o masina de teren cat o sufragerie de mare. Nu se mai vede nimic in curte, in acelasi timp el sta in casa cu familia. Masina este ceva urias, nu ne dam seama ce poate fi.

19:35 Becali a ajuns acasa. A declarat mai devreme la Parlament sa fie lasat in pace, pentru ca nu va mai face nici o declaratie presei pentru ca vrea sa isi ia in liniste la revedere de la familie.

19:08 Mihai Stoica l-a preluat pe Becali de la Parlament si cei doi au plecat in masina latifundiarului din Pipera spre casa acestuia din urma.

19:02 Becali a plecat din Parlament nu inainte de a fi cerut presei sa nu-l urmareasca pentru ca vrea sa stea cu familia si nu va mai acorda nicio declaratie.

18:45 Becali a iesit din biroul de la Parlament si a decalrat urmatoarele: a€Nu m-am ascuns aici pentru ca nu am cum sa ma ascund 3 ani. Merg acasa la familie si rog organele in drept sa aiba macar un minim de decenta si de eleganta si de respect sa astepte sa ma prezint singur. Sa nu vina cu tot felul de mascati ca poate mai iese vreun taraboi prin tara. Daca ei au crezut ca vor da drumul la Schengen cu Becali, e problema lor, dar aceasta este situatia. Multumesc lui Dumnezeu ca am vorbit cu familia. Sora mea a lesinat, mama e tare, e credincioasa. Imi pare rau, dar asa va fi. La ora aceasta sunt achitat de 5 judecatori si condamnat de 3 judecatori de acelasi rang. Trageti voi concluzia ce se va intampla. N-am vrut sa fac nimic la CEDO, dar acum sunt obligat sa fac o Revizuire si pentru aceasta trebuie sa atac la CEDO. Este o anomalie ce s-a intamplat. Nu m-am asteptat, cum sa cred asa ceva? Cum sa-ti bati joc de o familie, sa condamni un om pentru ca ai facut un schimb de terenuri acum 16 ani? Merg la familie si in aceasta seara ma prezint. Imi fac bagajele si ma prezint acolo (n.r. - la inchisoare). Cel mai mare regret al meu este ca nu am ramas europarlamentar. Un alt regret este ca trebuia sa astept eu sentinta acolo unde eram (n.r. - in Israel). Imi pare rau ca am fost fraier. Daca SRI a facut nota inseamna ca aveau o intentie sa ma condamne. La mine s-a negociat condamnarea intre servicii, intre judecatori daca ar fi bine pentru Schengen. Prima data m-am gandit sa-i solicit gratierea presedintelui Basescu. Daca vrea 35 la suta capital de imagine...Nu mi-e rusine sa cer libertatea mea pentru familia mea. Steaua mai are nevoie de finantare? Steaua va fi pana la capat. Asta voi face, voi sta acolo si ma voi uita la televizor la Steaua. Ma simt tradat de statul roman asa cum a fost tradata familia mea. M-a impresionat Fane, bodyguardul, care a zis ca el renunta la probatiune si vine alaturi de mine la inchisoare. Nu vreau sa spun lucruri urata, asa a fost soarta mea si aceasta este crucea pe care trebuie sa o duca€.

18:28 Cristi Borcea a intrat in curtea casei lui Becali din Pipera.

18:24 Becali s-a inchis in biroul sau din Parlament si refuza sa mai dialogheze cu presa.

18:20 Florin Surghie, unul dintre avocatii lui Becali: a€I-am spus ca nu sunt elemente care sa conduca la condamnarea sa. A fost optimist ca va fi achitata€.

18:18 In fata casei lui Gigi Becali din Pipera a aparut un prim echipaj de politie.

18:16 a€Hai ma lasa-ma. Luati astea de aici ca nu mai am chefa€, a spus Becali la RTV cand a aflat in direct verdictul in Dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Aceasta reactie a venit dupa ce Becali vorbise mai bine de o ora in direct la postul mentionat mai sus.

18:08 Becali trebuie sa se prezinte la o sectie de Politie, altfel va fi ridicat de acasa. Exista o controversa legata de imunitatea parlamentara, dar se pare ca nu va fi nevoie de vot in Parlament pentru ca el sa fie arestat. Acum Becali se afla la Parlament, va afla acolo hotararea ICCJ.

17:57 Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare! Judecatorii au decis contopirea pedepselor din cele doua dosare, Dosarul sechestrarii (unde era condamnat cu suspendare) si Dosarul Schimbului de terenuri. Nu mai exista vreo cale de atac. Se mai poate apela la asa numita Revizuire daca se constata ca nu au fost indeplinite anumite drepturi ale inculpatului.

Mai mult decat atat, pe langa condamnarea dicatat instanta a mai dispus si punerea sechestrului pe casa si proprietatile lui Gigi Becali.

Dupa redactarea sentintei aceasta va fi trimisa catre sectia de politie pe raza careia isi are domiciliul Gigi Becali.

17:55 Condamnari cu inchisoare 2 ani pentru Victor Babiuc si Dumitru Cioflina la care se adauga plata unor despagubiri in valoare de 421.000 de dolari.

17:51 Judecatorii au ajuns in sala de judecata si verdictul va fi aflat in cateva minute.

17:21 Pe surse, recursul procurorilor va fi respins si Becali va ramane achitat. Sentinta se va afla pana in ora 18:00.

16:25 Intr-o interventie la Parlament Becali a spus ca de acum inainte nu va mai face nicio afacere si se va dedica exclusiv fotbalului.

15:00 Becali este inca in Parlament. S-a plans pe holuri ca este a€zinculpatul de serviciua€ si ca cea mai mare eroare a lui este ca a renuntat la calitatea de membru in Parlamentul European.

14:38 Becali a declarat pe holurile Parlamentului ca nu mai doreste sa mai apara in spatiul public, dupa sentinta de astazi a ICCJ in cazul sau, in Dosarul Terenurilor MApN.

14:12 Decizia in cazul lui Becali trebuie sa se afle curand.

12:22 a€zCe era sa fac daca m-au ridicat? Ce puteam sa fac eu daca e abuziv? Puterea e in mainile lor. Ma intorc la ora 2, acum ma duc la Parlament. Am vorbit cu voi, asta e meseria voastra. Aveti rautati, ca astept sa intru la inchisoare. Eu astept decizia, atata€, a mai spus el la plecare. a€zOrice imi vor face, doar de Dumnezeu si Hristos voi vorbi, chiar si in ghearele mortii voi vorbia€.

12:20 Becali a plecat de la casa din Aleea Alexandru. a€zDaca in ghearele mortii ma veti duce, de cine va voi teme? Daca ai credinta, nu te temi de nimic. Eu ma las in mainile lui Dumnezeua€, a spus Becali, care arata foarte obosit. A spus ca a dormit de la 4 la 7 dimineata si are fata umflata de somn. a€zBai fetito, crezi ca acum ma ma intereseaza fotbalul?a€, a mai spus el intrebat despre meciul Steaua - Viitorul.

12:15 Daca Becali primeste astazi o pedeapsa de peste 3 ani, fie si cu suspenare, va trebui sa faca inchisoare pentru ca are o condamnare in Dosarul Sechestrarii. Ca sa nu fie trimis in inchisoare trebuie sa fie achitat sau sa primeasca o pedeapsa in Dosarul Terenurilor de sub trei ani de inchisoare.

11:00 Becali se afla la casa din Aleea Alexandru, dupa ce si-a cumparat personal cirese din Piata Dorobanti. El a declarat dimineata la plecarea din Pipera ca intreaga sa familie este ingrijorata.

Ramenti cu noi pentru detalii. Verdictul se afla astazi in jurul orei 13:00.

Becali a fost achitat initial, dar procurorii au cerut inchisoare cu executare. Decizia de astazi va fi finala. Patronul Stelei este banuit ca intre anii 1997 si 1999 a facut schimburi de terenuri ilegale cu Ministerul Apararii Nationale.

- See more at: http://www.onlinesport.ro/fotbal/liga-1/steaua/live-becali-afla-astazi-decizia-in-dosarul-terenurilor-mapn-nid-85892/#sthash.I01wQwti.dpuf


Retrospectiva sportiva 2013: Condamnarea lui Gigi Becali