Pariuri Sportive

Seful bwin.party a scapat de acuzatiile din Franta

Unul dintre cei doi conducatori ai companiei de jocuri online bwin.party, Norbert Teufelberger, a scapat de pedeapsa intr-un dosar deschis in sistemul juridic francez.

Norbert Teufelberger, actualul CEO al bwin, alaturi de fostul CEO Manfred Bodner fusesera arestati in 2006 in Franta, in timpul unei conferinte de presa in care prezentau o sponsorizare pentru un club de fotbal din Monaco.

Au fost rapid eliberati, insa cazul a mers mai departe si a durat sapte ani pana procurorii francezi au creat acuzarea. Cazul a ajuns la tribunal in septembrie 2013, iar in mai 2014 cei doi au fost achitati.

Teufelberger si Bodner fusesera acuzati de pariuri ilegale pe teritoriul francez. Companiile de la care a pornit plangerea, La Francaise des Jeux si Pari-Mutuel Urbain, isi retrasesera actiunea, insa procurorii francezi au mers mai departe cu ancheta.

Franta nu este singura tara in care bwin.party are probleme legale. In noiembrie 2013, autoritatile belgiene l-au retinut pe Teufelberger pentru operatiunile derulate in aceasta tara incepand din 2012. Teufelberger a fost eliberat dupa audieri.

Mica victorie legala vine in mijlocul unor schimbari mari in companie. Bodner, alaturi de Rod Perry si Helmut Kern au fost destituiti, avand in vedere ca actiunile companiei au scazut cu 60%, incet dar sigur, dupa fuziunea esuata intre bwin si party, cea care a dus la concentrarea pe lupte interne in companie si lipsa de actiune pe domeniul de jocuri online.

Bwin.party a ajuns sa renunte anii trecuti la multe piete, printre care si Romania, ceea ce i-a adus pierderi importante in cifra de afaceri, care a scazut cu aproape 25%.



Seful bwin.party a scapat de acuzatiile din Franta