Pariuri Sportive

Scandal la pariuri sportive dupa ce un portar a mancat o placinta

In Cupa Angliei la fotbal a avut loc un episod haios: portarul de rezerva al lui Sutton a fost filmat pe banca mancand o placinta in timpul partidei cu Arsenal. Dupa meci, au inceput insa polemici legate de pariurile sportive.

Sutton United a ajuns surprizator in optimile de finala ale Cupei Angliei. Sutton este o echipa de Liga a 5-a, iar calificarea sa in „optimi” alaturi de colega Lincoln City a insemnat o premiera in Cupa Angliei. Niciodata doua echipe din al cincilea esalon nu au reusit pana acum sa ajunga in aceasta faza avanata a competitiei.

Iar Sutton (sau mai bine zis un jucator de la Sutton) a incercat sa profite. Meciul cu Arsenal era compromis, „tunarii” conduceau deja cu 2-0, iar portarul de rezerva Wayne Shaw s-a dus la pauza la restaurantul stadionului. S-a pozat cu niste fani si si-a luat un placinta cu cartofi si carne.

In repriza a doua a fost surprins de camerele de televiziune mancand placinta cu pofta chiar pe banca de rezerve. Imaginile au facut deliciul publicului. Rar se vede asa ceva in fotbal sau in sport, ca un jucator implicat intr-un meci sa infulece mancare langa teren.

Dupa partida, lucrurile au luat alta turnura. S-a aflat ca noul sponsor al echipei, o casa locala de pariuri, avea in oferta un pariu special legat chiar de portarul Wayne Shaw si, ghici ce, chiar daca acesta va manca o placinta in timpul meciului cu Arsenal!

Liga Engleza de Fotbal, dar si Comisia de Pariere din Anglia s-au sesizat si au demarat o ancheta.

Portarul Wayne Shaw nu are insa nici o apasare. El considera ca nu a facut nimic gresit, desi recunoaste ca stia despre acel pariu si, mai mult, stia ca unele persoane au pariat pe el. „Stiam despre acel pariu. Stiu ca si niste prieteni si niste fani au pariat”, a spus Shaw.

El are insa o scuza: „Eu am mancat pe banca un produs de patiserie cu cartofi si carne, nu era o placinta”.

Totusi, agentia de pariuri in cauza a platit celor care au realizat acel pariu „o suma formata din cinci cifre”, conform propriilor declaratii. 

Cota ca Wayne Shaw sa manance o placinta pe banca la acel meci a fost de 8,00, cu alte cuvinte daca se pariau 10 lire sterline pe el se castigau 80.



Scandal la pariuri sportive dupa ce un portar a mancat o placinta