Pariuri Sportive

Posibilă fraudă de 315.000 lei prin alterarea mecanismului de cote la Unibet

Poliţiştii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează, marţi dimineaţa, şase percheziţii în Capitală şi în judeţul Ialomiţa şi pun în aplicare 26 de mandate de aducere, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, pe numele angajaţilor unei case de pariuri acuzaţi de fraudă informatică, conform agenției de presă Agerpres.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că suspecţii lucrează la o firmă care se ocupă de pariurile sportive aparţinând casei de pariuri Unibet.

Din ceea ce se știe la acest moment, o firmă parteneră a Unibet modifica intenționat afișarea cotelor unor evenimente, iar complicii din exterior pariau pe ele. Pariul se desfășura la evenimente live, conform G4Media, când o cotă blocată se debloca manual doar pentru câteva secunde, timp în care persoane din exterior să o poată folosi în scopuri frauduloase și a plasa un pariu  deja câștigător.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2 a rezultat că, în perioada 2018 - 2020, cinci angajaţi din cadrul unei case de pariuri, având funcţia de referent statistician, ar fi facilitat câştigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri.

Ulterior, aceştia ar fi declarat pariurile ca fiind câştigătoare, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 315.000 de lei. Mai multe persoane vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru infracţiunea de fraudă informatică. Posibilă fraudă de 315.000 lei prin alterarea mecanismului de cote la Unibet