Olimpiada Londra 2012

Tecau, onorat sa poarte drapelul Romaniei la Jocurile Olimpice

Jucatorul de tenis Horia Tecau s-a declarat onorat de decizia COSR de a-l desemna portdrapelul delegatiei României la Jocurile Olimpice de la Londra si a afirmat ca stie ca, la festivitatea de deschidere, îi va avea alaturi pe toti conationalii sai.

"Comitetul Olimpic si Sportiv Român m-a desemnat sa port steagul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice, pe 27 iulie, la Londra.

Am primit vestea la Londra, unde particip la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Pentru mine este un sentiment minunat. Sunt onorat sa fiu portdrapelul tarii mele. Cu drapelul în mâini, stiu ca îi voi avea alaturi pe toti românii. Asta ma face sa fiu mai puternic si, de ce nu, sa încerc sa aduc o medalie României", a declarat Tecau, într-un comunicat remis, joi, agentiei MEDIAFAX.

Horia Tecau este calificat alaturi de coechipierul sau, suedezul Robert Lindstedt, în sferturile de finala ale turneului de la Wimbledon, competitie la care a fost finalist de doua ori în ultimii doi ani. El spera ca anul acesta sa-si adjudece trofeul în proba de dublu a Grand Slam-ului din capitala Marii Britanii.

"Pentru mine, Londra este un loc cu o semnificatie deosebita. Am jucat doua finale la Wimbledon si vreau sa câstig în acest an. Acum sunt concentrat la urmatorul joc, cel de astazi, din sferturile de finala. Vreau sa devin campion la Wimbledon si sa port drapelul României pe stadionul olimpic. Totul este un înca un vis, dar sunt foarte aproape sa îl transform în realitate" Horia Tecau.

Horia Tecau va purta drapelul tarii sale la fel cum o vor face alti jucatori celebri din lumea tenisului. Astfel, Novak Djokovic va fi portdrapelul Serbiei, iar Rafael Nadal al Spaniei. Totodata, este posibil ca Roger Federer sa fie portdrapelul Elvetiei, în timp ce Maria Sarapova ar putea purta steagul Rusiei.

Tecau va evolua la JO alaturi de Adrian Ungur la dublu masculin. Tenismenul clasat pe locul 11 ATP la dublu ar putea evolua si în proba de dublu-mixt, alaturi de una dintre jucatoarele române care vor participa la simplu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Simona Halep si Irina-Camelia Begu.

Meciurile din cadrul turneului de tenis de la Jocurile Olimpice se vor disputa la All England Club, care gazduieste în aceste zile competitia de Grand Slam.

 



Tecau, onorat sa poarte drapelul Romaniei la Jocurile Olimpice