Motorsport

VIDEO Final de infarct la Indy 500

Cea mai importanta cursa de monoposturi din peisajul sportului cu motor american si-a consumat, duminica seara, un nou episod, unul in care castigator a devenit unul de-al casei.

Americanul Ryan Hunter-Reay de la echipa condusa de Michael Andretti, si-a trecut in cont cea dintai victorie a sa in prestigioasa cursa de 500 de mile de la Indianapolis.

Un steag rosu tarziu a trimis cursa intr-un final pe muchie de cutit, potrivit regulamentului de la Indy500 castigatorul fiind decis in urma a sase tururi finale de sprint.

Hunter-Reay s-a duelat roata la roata cu veteranul brazilian Helio Castroneves de la Penske Racing, un fost triplu castigator la Indianapolis.

Ultimele tururi au fost electrizante cu schimbari de lider intre cei doi combatanti, in timp ce Marco Andretti, nepotul fostului campion mondial de Formula 1 Mario Andretti, a jucat rolul observatorului din pozitia a treia.

In cele din urma Hunter-Reay a trecut linia de sosire in fata lui Castroneves pentru jumatate de monopost si a bifat astfel prima sa victorie la Indianapolist in cursa de 500 de mile. Diferenta dintre primii doi clasati a fost de 0.0600 secunde, a doua cea mai mica din istoria de 98 de editii a cursei.

Pentru campionatul IndyCar cursa din acest an de la Indianapolis a reprezentat o buna propaganda pentru fanii din intreaga lume, aceasta serie demonstrand ca are potentialul de a redeveni ceea ce a obisnuit sa fie in anii 90.

Juan Pablo Montoya a incheiat pe cinci, iar fostul campion mondial de Formula 1 Jacques Villeneuve a fost al 14-lea la final, aratand ca nu a uitat nici pe departe sa piloteze la cel mai inalt nivel.



VIDEO Final de infarct la Indy 500