Motorsport

VIDEO Accident teribil in IndyCar. Franchitti, aproape de o tragedie

Pilotul scotian Dario Franchitti, de patru ori campion in seria americana IndyCar si triplu castigator la Indianapolis 500, a fost, duminica, protagonistul unui accident teribil petrecut in timpul Grand Prix-ului din Houston.

Monopostul pilotat de Franchitti, varul pilotul de Formula 1 Paul di Resta, a fost agatat de cel la volanul caruia se afla japonezul Takuma Sato, si el un fost concurent in Marele Circ. Din coliziunea celor doua masini Franchitti a fost aruncat violent in gardul de protectie de pe margine.

Franchitti a ramas in cockpit pana cand a fost extras de echipa medicala, dupa care a fost transportat direct la spitalul Memorial Hermann Texas Center din Houston, unde in urma examenelor medicale a rezultat ca are doua fracturi, la vertebra si glezna piciorului drept.

Pilotul in varsta de 40 ani a ramas peste noapte in spital sub supraveghere medicala.

In urma incidentului oficialii cursei din Houston au raportat ca 14 spectatori aflati in tribuna din vecinatatea locului unde s-a produs accidentul au fost raniti usor. Doar doi dintre acestia au avut nevoie de ingrijiri medicale la spital.



VIDEO Accident teribil in IndyCar. Franchitti, aproape de o tragedie