Motorsport

Trei Porsche in topul calificarilor de la Le Mans

Cele trei prototipuri Porsche au monopolizat prima sesiune de calificare din cele trei programate pentru configurarea grilei de start in cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Prototipul cu numarul 18 (Dumas, Jani, Lieb) a incheiat sesiunea de miercuri noapte pe prima pozitie, cu 3 minute, 16 secunde si 897 de miimi, stabilind un nou record al circuitului.

Pe celelalte doua pozitii s-au clasat de asemenea doua masini ale constructorului Porsche, este vorba de prototipurile cu numerele 17 (Webber, Bernhard, Hartley) si respectiv 19 (Tandy, Hulkenberg, Bamber). Diferenta dintre primele doua Porsche a fost de doar opt zecimi, in timp ce al treilea a venit la 2.4 secunde.

Au urmat in clasament cele trei modele Audi R18 e-tron Quattro la diferente cuprinse intre trei si cinci secunde in raport cu cei de la Porsche. Japonezii de la Toyota au propus doua modele la sapte secunde in spatele liderului, in timp ce prima masina privata a echipei Rebellion Racing s-a clasat pe locul 9 la 15 secunde. Primul Nissan GTR LM Nismo si-a continuat propria cursa de acumulare la un ecart de 21 de secunde in raport cu liderul.

Cea mai rapida masina la categoria LMP2 a fost Nissanul Oreca cu numarul 47 pilotat de Lapierre, Bradley si Howson (3:38.032). La LM GTE Pro cel mai bun timp a fost obtinut de Aston Martin, modelul cu numarul 99, prin McDowall, Rees si Stanaway (3:54.928), in timp ce la categoria LM GTE Am tot un Aston Martin, cel cu numarul 98, a facut legea prin Dalla Lana, Lamy si Lauda (3:55.102).

Calificarile de la Le Mans continua, joi, cu alte patru ore impartite in doua sesiune de cate doua ore fiecare: 20:00-22:00 si 23:00-01:00.

Startul cursei de la Le Mans este programat pentru sambata la ora 16:00.



Trei Porsche in topul calificarilor de la Le Mans