Motorsport

Toyota, victorie in cursa de 24 de ore de la Le Mans

Sursă foto: https://twitter.com/TGR_WEC/

Constructorul japonez Toyota a obtinut victoria la general in a 90-a editie a cursei de 24 de ore de la Le Mans, una dintre intrecerile de legenda din motorsportul mondial.

Echipajul Toyota cu numarul 8 pilotat de Sebastian Buemi, Brendon Hartley si Ryo Hirakama a castigat intrecerea fara niciun fel de emotie, dupa ce a condus aproape in totalitate pe durata celor 24 de ore.

Pentru Buemi este a patra victorie la Le Mans, unde liderul absolut ramane Tom Kristensen, cu 9 victorii in cariera.

Dubla celor de la Toyota a fost completata de echipajul cu numarul 7 sosit pe locul secund, in componenta Jose Maria Lopez, Mike Conway si Kamui Kobayashi.

Podiumul a fost completat de constructorul american Glickenhaus cu numarul 709 pilotat de Ryan Briscoe, Richard Westbrook si Franck Mailleux.

La categoria LMP2 victoria a revenit echipei JOTA, cu Antonio Felix da Costa, Will Stevens si Roberto Gonzalez la volan. Acestia au pilotat un prototip Oreca 07-Gibson.

Sebastien Ogier, legenda Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), a incheiat pe locul noua la debutul sau in cursa de la Le Mans alaturai de echipa Richard Mille Racing.

La ultima aparitie in cursa a categoriei GTE Pro victoria a fost obtinuta de Porsche, cu Gianmari Bruni, Richard Lietz si Frederic Makowiecki, in fata celor de la Ferrari.

Aston Martin a incheiat pe primul loc la categoria GTE Am cu un echipaj al celor de la TF Sport.



Toyota, victorie in cursa de 24 de ore de la Le Mans