Stiri Auto

Zece motive pentru care masinile germane sunt cele mai bune

De ce majoritatea lumii îsi doreste un Audi, un BMW, un Mercedes sau un Porsche? Revista americana Fortune a gasit zece raspunsuri la aceasta întrebare.

1. Primul si cel mai important motiv este ca germanii s-au apucat de constructia automobilelor cu mult timp înaintea altor tari. Karl Benz, în 1879, a patentat motorul cu combustie interna, iar în anul 1886 a obtinut patentul pentru primul automobil din lume.

2. Germanii au o mare istorie a curselor auto în spate, au locuri în care masinile sunt împinse la limite pentru cresterea reputatiei. Cap de lista este circuitul de la Nürburgring.

3. Nemtii au peste 10.000 de kilometri de sosea unde nu exista limita de viteza. Oricine poate vedea acolo cât duce masina sa. Autobahnul german este la fel de unic precum vehiculelele produse în aceasta tara.

Mai jos gasiti înca sapte motive care pot explica suprematia masinilor germane, daca aveti si altele sau nu sunteti de acord cu cele de aici, puteti comenta mai jos.

4. Brandurile germane se disting prin „simplitate, implicare, autenticitate si relevanta”. De exemplu, BMW se chinuie mereu sa scoata masini care sa aiba o distributie de 50-50 a greutatii.

5. Tehnologia. Fortune scrie ca „inginerii ocupa un piedestal înalt într-o tara care pretuieste tehnologia si abilitatea de a construi”. Atunci când inginerii sunt lasati sa îsi faca meseria, pot construi masini impresionante.

6. Fortune citeaza publicatia The Economist care spunea ca „este foarte simplu, de fapt. Germanii fac lucruri pe care oamenii din alte tari doresc sa le cumpere”.

7. Aroganta cu un scop. Reclamele Mercedes spun: „Cel mai bun sau nimic”. Ce de la BMW anunta „masina suprema”.

8. Pretul este si el important. Legat de punctul 7, Fortune scrie ca „uneori, în sens opus functiei sale, pretul mai mare este chiar miza achizitiei”. Cu alte cuvinte, câteva mii sau zeci de mii de euro în plus pentru o masina premium germana doar pentru a avea pe ea logoul Porsche, de exemplu, ia creierii cumparatorului.

9. Exclusiv si super-exclusiv. Oricine din clasa peste medie care îsi permite sa plateasca pe o Seria 5 peste 50.000 de euro are în cont suficient cât sa îsi permita un M5. Nu e ca la noi în România unde cei care stau la apartamente de bloc se înghesuie pe trotuar cu Q7-uri la care se uita cât consuma.

10. Oricare altii sunt pe locul al doilea. Al zecelea motiv în favoarea dominantei masinilor germane este o alta exprimare a punctului 7. Fortune scrie ca Audi, BMW, Mercedes si Porsche sunt considerate marci de top pentru ca ele spun ca asa sunt. Si, în ciuda eforturilor altor marci cum ar fi Lexus sau Cadillac, tot ele ramân crema.Zece motive pentru care masinile germane sunt cele mai bune