Stiri Auto

Verifica jantele inainte de a pleca in concediu

Jantele impreuna cu setul de cauciucuri reprezinta contactul pe care masina il are cu asfaltul, trenul de rulare al acesteia mai pe scurt. Ele sunt primul contact al masinii cu asfaltul, de aceea starea lor afecteaza puternic calitatea si siguranta condusului, in special feedback-ul pe care il primiti in timpul condusului. In timp insa, din cauza calitatii slabe a drumurilor din tara sau a altor factori externi, jantele pot suferi deformari puternice de la socuri mecanice ce le fac inutilizabile sau scad drastic calitatea lor.

Este important sa inspectati frecvent starea anvelopelor si a jantelor, in special inainte de a pleca in vacanta sau cand urmeaza sa parcurgeti o distanta de drum la viteze ridicate. Motivul este simplu, in acele cazuri setul de jante auto este pus sub presiune iar daca are defecte poate ceda.

Ce sa inspectati

  • urme pe buza jantei

Din cauza socurilor din timpul condusului pe drumuri asfaltate necorespunzator, care prezinta gropi sau deformari, jantele pot suferi socuri puternice care duc la indoirea buzei, ce duce la pierderea presiunii din ele. Aceasta se poate intampla atat in cazul jantelor de tabla cat si in cazul unui set de jante aliaj, chiar daca ultimul este rezistent la deformari puternice. Daca depistati deformari de genul, se recomanda sa montati jante noi.

  • rupturi sau deformari puternice

Tot din cauza socurilor mecanice puternice, jantele pot suferi rupturi pe interior sau pe exterior, ce duc la o instabilitate ridicata si la riscul de deformare completa ce poate duce la un accident. Acest caz necesita o schimbare de urgenta a jantelor cu un set nou, fara a mai amana.

Este necesar sa aveti mereu o privire de ansamblu asupra starii setului de jante auto si sa montati un set noi atunci cand situatia o cere, indiferent ca aveti jante aliaj sau jante tabla. Achizitionati un set de jante ieftine online pentru a gasi o oferta de pret accesibila si mode variate. Livrarea este rapida si gratuita oriunde in tara.



Verifica jantele inainte de a pleca in concediu