Stiri Auto

Verifica atent starea jantelor

Jantele sunt in prezent o metoda rapida prin care va puteti imbunatati atat aspect masinii cat si performanta acesteia, uneori intr-un mod drastic. Prin urmare, starea lor are o influenta majora asupra bunei functionari a masinii atat din punct de vedere al stabilitatii in viraje cat si la timpii de franare sau accelerare. Prin urmare, este esential sa analizati atent starea jantelor auto inainte sa le montati pe o masina, sau chiar in timp ce le folositi la o perioada de timp.

Este recomandat la o perioada de timp sa faceti o inspectie amanuntita jantelor, fiind ideal daca pot fi date jos pentru a fi observate atent atat pe interior cat si pe exterior. La ce sa fiti atent cand inspectati jantele:

  • inspectati dupa fisuri

Fisurile pot aparea in timp din cauza socurilor mecanice la care sunt supuse setul de jante auto la o perioada de timp. Acestea se pot manifesta sub diferite forme, atat de dimensiuni reduse cat si sub o forma considerabila, in cazul unui soc extrem. Prima dovada ca ati suferit o defectiuni de tipul unei fisuri, este ca pierdeti presiune constant. Acest lucru se poate observa cu ochiul liber, cand anvelopa sa lasa, sau in cazul in care rulati cu anvelope run flat, va avertizeaza senzorii de presiune.

  • inspectati dupa deformari

Tot din cauza socurilor mecanice, jantele pot suferi deformari ale formei care nu implica fisuri. Deformarea se poate observa atat la echilibrat jantele, cat si in timpul mersului, jantele manifestand un zgomot la o anumita viteza constanta. Aceste aspecte sunt valabile in special la jante de dimeniune mare, R18 sau R19, in comparatie cu jante 15.

  • inspectati starea ventilului

Jantele pot manifesta pierderi de presiuni si la ventil. Acest lucru se intampla in timp, datorita cauciucului din ventil care devine casant si isi pierde din etanseitate. Acest lucru se poate observa simplu, punand putin apa la ventil si sa observati daca apar bule de aer.

Prin urmare, analizati atent starea setului de jante online in repetate randuri, pentru a depista eventuale nereguli si a evita astfel evenimente nepacute ce pot aparea cand o jante se rupe de tot si poate duce la accidente nedorite.



Verifica atent starea jantelor