Stiri Auto

Un Porsche 911 plin de defecte, desfiintat de proprietar (video)

Nick Murray, un american, a avut ghinionul sa primeasca un Porsche 911 model 2013 plin de defecte. Nefiind un "nenorocit plin de bani", el a strans cinci ani ca sa isi cumpere masina, insa a trebuit sa petreaca 60 de zile in service din primele momente. Iata mai jos defectele incredibile ale masinii, dar si modul prin care Murray a luptat si si-a castigat in cele din urma dreptul de a i se schimba masina defecta cu una noua sau sa i se dea banii inapoi, cu toate ca Porsche nu a dorit initial si a tras de timp aproximativ un an de zile.

Lovindu-se de refuzul celor de la Porsche la solicitarile sale de a-si primit banii inapoi sau a i se schimba masina cu una noua, Murray a inceput sa publice materiale video cu defectele 911-lui. De la erori pe computerul de bord, apa pe podea, fum in interior, frane din senin, oprirea motorului in mers la trecerea peste denivelari si altele, toate in imaginile video de mai sus, alaturi de povestea proprietarului.

Porsche a incercat o negociere si a tras de timp timp de un an de zile, dorind sa ii ofere li Murray doar banii pe care acesta i-ar fi obtinut ca daune la Tribunal, in cadrul unei actiuni in instanta. Insa, in cele din urma, luni, compania germana si-a dat seama ca reclama negativa pe care a primit-o a fost si este mult mai puternica. Destul de tarziu. In cele din urma, luni a fost de acord sa ii schimbe lui Murray masina cu una noua sau sa ii dea banii inapoi.

Porsche se afla intr-o criza de imagine, dupa ce doua modele GT3 au luat foc si compania trebuie sa schimbe complet motoarele celor aproape 800 de unitati vandute peste tot in lume. De asemenea, grupul VAG (Volkswagen, Porsche, Audi, Skoda etc) a fost in ultimii ani in centrul une polemici la nivel european, motoarele de doi litri diesel de pe WV Passat si Skoda RS in special defectandu-se si ramanand oprite in drum din cauza injectarelor defecte. A durat ani de zile pana VW a schimbat gratuit injectoarele, timp in care mediul online s-a umplut de sute sau mii de plangeri ale posesorilor nemultumiti din Marea Britanie, Romania si alte tari. In cele din urma, la presiunea posesorilor si a actiunilor legale, VAG a trebuit sa schimbe piesele gratuit, dar fara sa faca o rechemare oficiala in service.



Un Porsche 911 plin de defecte, desfiintat de proprietar (video)