Stiri Auto

Schimba anvelopele la timp

Anvelopele sunt o componenta importanta a oricarui autoturism, ele avand un rol important in buna functionare a masinii. De aceea este important ca la o anumita perioada sa analizati cu atentia starea setului de cauciucuri si sa montati anvelope noi daca situatia o cere.

Aceasta inspectie este in special recomandata in cazul in care plecati la un drum lung sau faceti regulat naveta pe o distanta mare. Acesta inspectie este necesara pentru a depista nereguli si a preveni riscurile precum explozie din timpul mersului.

Inspectia se poate realiza foarte simplu, fiind important sa urmariti anumite semne ce arata un grad de uzura pronuntat sau un risc de explozie iminent. Este recomandat sa montati mereu anvelope auto noi sau in stare buna pe masina si sa evitati pneuri second hand, starea lor neputand fi garantata, in special comportamentul pe care il prezinta la viteze mari.

La ce sa fiti atenti cand inspectati anvelopele:

  • tipul de uzura

Datorita socurilor la care este supus sistemul de directie zilnic, pot aparea defectiuni care dus la o uzura neuniforma a setului de anvelope auto. Daca depistati acest tip de uzura neuniforma este recomandat sa reparati sistemul de directie si sa montati anvelope noi, pentru ca masina sa aiba o performanta ridicata si sa nu riscati sa uzati complet anvelopele doar pe o parte.

  • gradul de uzura

Daca uzura depaseste limita legala stipulata in lege, cea de 1.6 mm, este mai mult decat recomandat sa montati anvelope noi sau intr-o stare mai buna. Sub acel prag de inaltime, anvelopele nu mai sunt utilizabile si prezinta un risc ridicat de accident, in special in cazul in care conduceti pe ploaie cand riscul de acvaplanare este ridicat.

  • forma anvelopei

Din cauza expunerii la soare indelungate apar crapaturi meteo pe flanc, care scad drastic rezistenta anvelopei la socuri. Din cauza socurilor mecanice, apar galme sau rupturi pe flanc, ce maresc riscul de explozie. Daca depistati asemenea urmari este recomandat sa montati anvelope noi din timp.

Prin urmare, este recomandat sa analizati regulat starea anvelopelor si sa montati altele noi cand situatia o cere. Va recomandam sa nu alegeti doar dupa considerente ecnomice si sa optati pentru anvelope ieftine. Alegeti calitatea si optati pentru un set de anvelope auto premium.



Schimba anvelopele la timp