Stiri Auto

Primul campionat national de drift debuteaza la Prejmer

Prima etapa a primului Campionat National de Drift recunoscut oficial de catre Federatia Romana de Automobilism Sportiv si Ministerul Tineretului si Sportului va avea loc in perioada 27-28 mai, pe circuitul de la Prejmer, Brasov, competitie le care vor participa cei mai buni piloti romani si bulgari ai momentului.

Evenimentul pus in scena de Romanian Drift Community, clubul desemnat de FRAS sa organizeze concursurile de drift in Romania, si Amuse Event Management reprezinta si o premiera datorita numarului mare de piloti inscrisi, nu mai putin de 45, acestia urmand sa fie repartizati de-a lungul campionatului pe doua categorii, debutanti si profesionisti. 

"Datorita pasului urias pe care l-am facut in Romania cu driftul, si bulgarii au ales sa concureze aici, iar inca de la Prejmer vom avea nu mai putin de 9 piloti de la Sud de Dunare, printre care si pe Stefan Stefanov, castigatorul International Drift Grand Prix din aprilie", a declarat Denis Manea, vicepresedintele Romanian Drift Community si presedintele Comisiei de Drift din cadrul FRAS.

Printre cei care vor lua startul in prima cursa a sezonului se numara castigatoarea Queen of Europe 2014, Ramona Rusu, care revine la competitiile autohtone dupa trei ani, campionul en-titre Sorin Ene, instructorii Academiei de Drift, Gabi Imre si Marius Mitrache, dar si doi dintre cei mai tineri piloti de drift din Europa, Kristalina Stefanova (15 ani) si Alin Gradinaru (16 ani). 

"Va fi o adevarata descatusare a cailor putere la Prejmer, cu o medie de 400 per masina, iar cea mai puternica are aproximativ 800 de cai. Va fi un spectacol de top", a mai afirmat Denis Manea.

Etapa de la Prejmer va debuta sambata, cu sesiunile de antrenamente libere, de la ora 10:00, iar calificarile sunt programate pentru aceeasi zi incepand cu ora 16:00, pentru debutanti, si ora 17:30, pentru profesionisti. 

Celebrele battle-uri vor avea loc duminica, de la ora 13:00, pentru debutanti, si de la ora 15:20 pentru clasa Pro, iar ceremonia de premiere este programata pentru ora 18:00. Intrarea pentru ambele zile va fi gratuita.



Primul campionat national de drift debuteaza la Prejmer