Stiri Auto

Pregateste-ti masina pentru vacanta

Sezonul de vacanta a inceput in forta si odata cu el a crescut si numarul de romani care merg cu masina spre destinatia de concediu.

Motivele pentru care majoritatea romanilor aleg masina pentru a se deplasa la locatia de vacanta sunt simple, este cea mai eficienta si comoda metoda. Insa inainte de a pleca la drum lung cu autoturismul personal, se recomanda sa faceti o inspectie amanuntita starii lui, pentru a depisa eventuale nereguli ce se pot agrava atunci cand conduceti cu viteza ridicata si cu multe bagaje pe autostrada.

Inainte de a pleca la drum este in special important de observat starea anvelopelor. Daca depistati nereguli pe starea flancului sau pe alte suprafete, este important sa schimbati anvelopele cu un set de anvelope noi, pentru a putea conduce in siguranta si pentru a beneficia din plin de performanta masinii. La ce sa fiti atenti mai exact cand inspectati anvelopele auto:

  • starea flancului

Daca depistati galme, taieturi sau deformari pronuntate pe banda laterala a pneului este recomandat sa montati cauciucuri noi. Acele mici defectiuni maresc considerabil riscul de explozie, in special atunci cand rulati cu viteze ridicate pe autostrada si aveti masina incarcata cu bagaje si pasageri.

  • gradul de uzura

Fiecare profil, fie ca vorbim de anvelope vara, anvelope iarna sau all season, are indici sub forma unor blocuri de cauciuc prezenti pe banda de rulare. Cand va apropiati foarte mult de acestia, este recomandat sa montati cauciucuri noi, pentru ca capacitatea anvelopei de a oferi performante ridicate este diminuata considerabil.

  • Tipul de uzura

Din cauza starii drumurilor in tara, sistemul de directie are de suferit iar in timp masina poate sa vireze mai mult stanga sau dreapta, in functie de defectiunea survenita. Din acest motiv setul de anvelope se pot uza doar pe o parte si pot duce la pierdere de presiune constanta daca uzura este intensa si se ajunge la sarme doar pe o parte.

  • presiunea

Verificati ventilele pentru a nu pierde presiunea in zona lor si folositi presiunea pentru a avea o valoare normala pentru greutatea pusa pe masina.

Prin urmare, exista o serie de criterii la care sa fiti atenti inainte de a pleca la drum asupra starii anvelopelor. Alegeti mereu anvelope noi de schimb, nefiind recomandat sa optati pentru anvelope second hand care nu pot atesta starea lor.



Pregateste-ti masina pentru vacanta