Stiri Auto

Pregateste-ti masina pentru vacanta de vara

A inceput oficial perioada concediilor, cand toti romanii doresc sa plece in vacanta si folosesc ca si mijloc de transport masina personala. Exista avantaje in comparatie cu folosirea transportului in comun, putand sa stabiliti singuri ce ora de plecare doriti, puteti sa luati bagaj extra si puteti sa stabilit orice traseu doriti. Inainte de a pleca la drum lung cu masina insa, este necesar sa faceti o insecptie amanuntita a pieselor de pe ea pentru a fi siguri ca totul se afla in regula. Aici ne referim la articulatii, parte de motor, racire pentru ca cel mai probabil veti folosi AC-ul.

O inspectie amanuntita trebuie facuta si la cauciucuri. Acestea sunt singurul contact pe care masina il are cu asfaltul, prin urmare starea lor este esentiala pentru un condus sigur si lipsit de evenimente. Avelopele trebuia analizate atent, pentru a depista eventuale nereguli sau defectiuni ce pot duce la accidente nedorite sau la evenimente nefericite.

Cum sa inspectati anvelopele

  • analizati starea flancului

Pe flanc apar de obicei defectiunile majore, sub forma de taieturi, galme sau crapaturi meteo de la expunerea indelungata la soare si fara sa fie pe masina. Aceste defectiuni cresc considerabil riscul de explozie si direct riscul de accident. Nu treceti cu vederea daca depistati astfel de defectiuni si montati imediat anvelope auto noi.

  • analizati gradu de uzura

Limita stabilita de lege in prezent este de 1.6 mm. Sub acel prag de inaltime anvelopele sunt considerare nesigure de catre lege si daca sunteti depistati ruland cu ele riscati atat amenda cat si suspendarea talonului. Prin urmare, nu este indicat sa riscati asta si montati anvelope noi cat de curand.

  • analizati tipu de uzura

Daca observati un tip de uzura mai mult pe interior sau pe exterior, inseamna ca aveti sistemul de directie defect. Exista si cazul cand rulati cu prea multa presiune si anvelopa se uzeaza doar pe mijloc, sau cand rulati cu presiune redusa si anvelopa se uzeaza in principal pe parti.

Prin urmare, analizati atent starea setului de cauciucuri auto inainte de a pleca la drum, in special daca parcurgeti multi km.



Pregateste-ti masina pentru vacanta de vara